stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kraljevi otrok na poti: vojvodinjo Kate sprejeli v londonski porodnišnici

Deli na:
Kraljevi otrok na poti: vojvodinjo Kate sprejeli v londonski porodnišnici

Foto: Reuters

Soprogo britanskega princa Williama, Kate Middleton, ki pričakuje svojega prvega otroka, so davi okoli 6. ure sprejeli v londonski porodnišnici. Kensingtonska palača je še sporočila, da je Kate "v zgodnji fazi poroda" in da za zdaj vse poteka normalno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V porodnišnico se je 31-letna bodoča mamica iz Kensingtonske palače pripeljala v avtomobilu v spremstvu soproga Williama. Ta je že pred časom povedal, da ji želi ob porodu stati ob strani.

Vojvodinji Kate pri porodu pomaga kraljičin ginekolog Alan Farthing. Naslednje uradno sporočilo kraljevega dvora gre pričakovati šele potem, ko se bo otrok rodil, še poroča AFP. Kate si sicer želeli roditi po naravni poti, če ne bo prišlo do zapletov.

Spol otroka bo ostal skrivnost vse do rojstva. Otrok bo tretji v vrsti za britanski prestol, četudi bo deklica, saj so Britanci ustrezno spremenili zakonodajo. V primeru rojstva deklice je tako ne bodo morali prehiteti njeni morebitni mlajši bratje. Otrok bo prvi pravnuk Elizabete II. in prvi vnuk princa Charlesa.

Novinarji svetovnih medijev so v pričakovanju kraljevega rojstva pred londonsko bolnišnico utaborjeni že tri tedne. Bolnišnico zaradi tega strogo varuje policija, še posebej zasebno krilo, kjer je nameščena Kate.

Medtem pa se burno sklepajo stave o tem, kakšno ime bo imel kraljevi naraščaj. Pri številnih stavnicah vodi ime Alexandra, med drugimi popularnimi imeni so Charlotte, Diana, Elizabeth in Victoria za deklico ter George in James, če bo deček.

Vojvodina cambriška se je sicer v javnosti pred porodom nazadnje pojavila 15. junija, ko se je udeležila slovesnosti ob kraljičinem rojstnem dnevu.