Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francoska revija napovedala objavo fotografij Kate "zgoraj brez"

Deli na:
Francoska revija napovedala objavo fotografij Kate "zgoraj brez"

Foto: Reuters

Francoska revija Closer magazine je napovedala objavo fotografij soproga britanskega princa Williama, Catherine s počitnic v Franciji minuli teden, na katerih je Kate "zgoraj brez". Slavni par, ki je trenutno na obisku v Maleziji, se je na napoved že odzval in sporočil, da sta užaloščena zaradi te napovedi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Če je dogodek resničen, to pomeni, da se je čas zavrtel 15 let nazaj," je za AFP dejal vir, ki potuje skupaj s parom. S tem je imel v mislih na veliko medijsko zanimanje za Williamovo zdaj že pokojno mamo, princeso Diano, ki je umrla v Parizu leta 1997 na begu pred paparaci. Vir je še dodal, da monarhija preiskuje avtentičnost fotografij in bodo "nato sprejeli odločitev, kaj storiti".

Closer magazine je prek svoje spletne strani povabil svoje bralce, naj kupijo najnovejšo številko in uživajo v "fotografijah, za katere svet komaj čaka, da jih vidi: cambriška vojvoda zgoraj brez na terasi gostišča".

Revija je nato dejansko objavila nejasne fotografije, na katerih naj bi bila Kate med počitnicami v zasebni hiši v Provansi na jugu Francije oblečena samo v spodnji del črno-belega bikinija.

Na objavo fotografij so se odzvali tudi v uradu St. James's Palace, ki je palača princa Williama in njegove soproge. Poudarili so, da je objava "groteskna in docela neodgovorna".


"Njuni visokosti sta izredno užaloščena zaradi francoske objave in fotografa, ki je na tako grotesken in povsem neodgovoren način vdrl v njuno zasebnost. Dogodek spominja na najhujši izgred medijev in paparacov v času življenja princese Diane, valižanske princese, in toliko bolj bega vojvodo in vojvodinjo. Njuni visokosti sta v odmaknjeni hiši pričakovala vso zasebnost. Nepredstavljivo je, da je nekdo posnel takšne fotografije. Uradniki, ki delujejo v imenu njunih visokosti, še že posvetujejo z odvetniki o možnostih, ki so na voljo vojvodi in vojvodinji," so zapisali v uradno St. James's Palace.

Urednica revije Laurence Pieau je v odzivu zagovarjala objavo fotografij in dodala, da so na prodaj za objavo po vsem svetu. "Te fotografije niso niti najmanj šokantne. Kažejo mlado žensko, kako se sonči zgoraj brez, tako kot milijoni žensk na plažah," je dejala v zagovor.

Kot je še pojasnila, je lokalni časnik La Provence na jugu Francije, kjer sta počitnikovala William in Kate, že objavil fotografije para, kako se sončita na terasi, kjer so bile nato posnete fotografije razgaljene Kate.

"Še vedno so na spletu. Nihče se ne zgraža," je dejala Pieaujeva. Revija Closer ima ekskluzivno pravico do fotografij Kate zgoraj brez, a jih namerava prodati drugim revijam po vsem svetu. Koliko je revija plačala za fotografije, urednica ni želela razkriti. Je pa povedala, da je fotografije posnel profesionalni fotograf, s katerim je revija v preteklosti že sodelovala.

Objava fotografij je za britansko kraljevo družino nova neprijetnost po nedavni objavi golih fotografij Williamovega brata Harryja v britanskem tabloidu.