900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Italijani imajo več kot milijon neprijavljenih nepremičnin

Deli na:

Italijanski davčni uradi so lani, da bi povečali prilive v državno blagajno, poostrili nadzor nad nepremičninami. Odkrili so kar več kot milijon neprijavljenih hiš, stanovanj, apartmajev, garaž in poslovnih stavb, ki bi lahko v državno blagajno prinesli skoraj pol milijarde evrov dodatnih davkov.

Ne le, da bodo lastniki teh nepremičnin odslej morali plačevati davke, neplačane davke bodo morali poravnati tudi za nazaj, poročajo italijanski mediji.

Odkritje uradno neobstoječih nepremičnih je pomembno tudi zato, ker bo z letošnjim junijem v Italiji ponovno začel veljati davek na prvo nepremičnino, ki ga je uvedla vlada Maria Montija.

Zgolj v Rimu so odkrili prek 30.000 nikoli prijavljenih nepremičnin, v celotni deželi Lacij pa prek 80.000, ki imajo skupaj prek 70 milijonov evrov katastrskega dohodka. V Toskani so odkrili kar prek 123.000 v kataster nevpisanih nepremičnin.

Z obdavčitvijo prve stanovanjske nepremičnine bodo država in občine pobrale dodatnih 11,5 milijarde evrov davkov, poročajo italijanski mediji.

Družine bodo lahko davek znižale z uveljavljanjem 200 evrov olajšave, ki jo lahko zvišajo še za 50 evrov za vsakega otroka, mlajšega od 26 let, vendar največ do 400 evrov.

Družine naj bi letos po nekaterih izračunih v povprečju plačale 83 evrov davka. Najvišji povprečni davek bodo plačali v Rimu, okoli 460 evrov, in v Milanu, okoli 430 evrov.

Povprečni davek na drugo nepremičnino, ki je odvisen tudi od katastrskega dohodka, bo po poročanju italijanskih medijev znašal okoli 630 evrov, v Rimu skoraj 1300 evrov, v Milanu pa približno 1350 evrov.