pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bratuškova: Pokojninska blagajna je absolutno stabilna

Deli na:
Bratuškova: Pokojninska blagajna je absolutno stabilna

Foto: Bobo

Pokojninska blagajna je "absolutno stabilna", je danes v DZ poudarila premierka Alenka Bratušek. Ob tem je v odgovoru na vprašanje poslanca SDS Marka Pogačnika ponovno dejala, da vlada ne načrtuje dodatnih posegov v pokojnine. Premierka je tudi zanikala, da bi predlagani zakon o Slovenskem državnem holdingu (SDH) ogrozil pokojninsko blagajno.

Poslanec Pogačnik je v svojem vprašanju, ki ga je naslovil na Bratuškovo, ocenil, da je stanje pokojninske blagajne "kritično". Še posebej je izrazil zaskrbljenost zaradi predlaganega zakona o SDH, ki naj bi pokojninski blagajni odtegnil sredstva iz naslova Kapitalske družbe (Kad). Po njegovih besedah stanje še poslabšujeta proračunska politika vlade in stanje v gospodarstvu.

Premierka je zanikala možnost, da bi rešitve, ki jih prinaša predlagani zakon o SDH, kakorkoli načele stabilnost pokojninske blagajne. Po njenih besedah namreč zakon predvideva, da se v primeru pripojitve vse pravice in obveznosti Kada, tudi tiste, ki so povezane s pokojninsko blagajno, prenesejo na SDH.

Ob tem je Bratuškova spomnila, da je njena vlada že zagotovila dodatnih 140 milijonov evrov, da bi ohranila stabilnost financiranja pokojninske blagajne. Po njenih besedah je s tem pokrila finančno luknjo v blagajni, za katero je odgovorna prejšnja vlada. Premierka je tudi opozorila, da je zakon o SDH še vedno v fazi usklajevanja in so še možne spremembe predloga.

Ob začetku septembrske seje DZ so se poslanci na predlog SDS, NSi in SLS z minuto molka poklonili tudi žrtvam vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov in tako obeležili nedavni evropski dan spomina na te žrtve.