pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Iranski predsednik Rohani: Zahod je ugotovil, da so bile sankcije neučinkovite

Deli na:
Iranski predsednik Rohani: Zahod je ugotovil, da so bile sankcije neučinkovite

Foto: Reuters

Iranski predsednik Hasan Rohani je včeraj na srečanju s predstavniki iranske vlade v Teheranu dejal, da je okvirni dogovor, ki sta ga Iran in Zahod dosegla v švicarski Lozani, posledica ugotovitve Zahoda, da sankcije proti Iranu niso ničesar dosegle. Velesile so spoznale, da je bil pritisk na Iran neučinkovit, je še dejal iranski predsednik.

Hkrati je Rohani pohvali iranske pogajalce, ki so po njegovem mnenju dosegli, da dogovor iz Lozane Iranu daje pravico do bogatenja urana doma, poročanje iranske tiskovne agencije Fars povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

"Jedrski reaktor na težko vodo v Araku bo nadaljeval z delom s pomočjo najsodobnejše tehnologije in Fordo bo za vedno ostal v pogonu. Iranski pogajalci so obranili interese države. In to je velik dosežek pogovorov," je še dejal iranski predsednik.

Rohani je zmagal na predsedniških volitvah predvsem po zaslugi predvolilne obljube, da bo prek pogajanj dosegel ukinitev sankcij, ki so v Iranu povzročile globoko gospodarsko krizo, še navaja APA.

Dogovor iz Lozane predvideva, da bo Iran bogatil uran samo v Natanzu. Obrat Fordo bo postal raziskovalna ustanova, Arak pa naj bi preuredili na tak način, da v njem ne bo mogoče proizvajati omembe vredne količine plutonija, ki bi se lahko uporabila za jedrsko orožje.