podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ahmadinedžada ni več, iranski zunanji minister obsoja holokavst

Deli na:
Ahmadinedžada ni več, iranski zunanji minister obsoja holokavst

Foto: Reuters

Iranski zunanji minister Mohamed Džavad Zarif je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da Iran obsoja nacistično iztrebljanje Judov med drugo svetovno vojno. To je v diametralnem nasprotju s stališči nekdanjega iranskega predsednika Mahmuda Ahmadinedžada, ki je vehementno zanikal, da je do holokavsta sploh prišlo.

"Obsojamo nacistični pokol Judov, obsojamo pa tudi sionistično pobijanje Palestincev," je Zarif zapisal na svojem Facebook profilu, kjer je objavil besedilo intervjuja za iransko tiskovno agencijo Tasnim.

Zarif je prav tako zapisal, da si je o holokavstu na družbenem omrežju Twitter izmenjal mnenja s hčerjo voditeljice demokratov v ameriškem predstavniškem domu Nancy Pelosi.

Na svojem Twitterju je Zarif Judom voščil judovsko novo leto, Christine Pelosi pa se mu je zahvalila "Hvala. Novo leto bi bilo še boljše, če bi Iran prenehal z zanikanjem holokavsta," je zapisala.

"Iran ni nikoli zanikal holokavsta. Moškega, za katerega so mislili, da ga je zanikal, ni več. Srečno novo leto," je odvrnil Zarif.

Zarif pa je v intervjuju za agencijo Tasnim še povedal, da iransko vodstvo srečno novo leto vsako leto zaželi tudi kristjanom.

"Imamo tudi judovsko manjšino, ki jo v parlamentu predstavlja en poslanec. "Proti Judom nimamo nič, a ne bomo dovolili sionistom, da Iran predstavljajo kot antisemitski in da nadaljujejo s svojo propagando, da bi lahko zatirali palestinsko prebivalstvo," je dejal Zarif.

Teheran sicer ne priznava Izraela in osem let vladavine Ahmadinedžada je zaznamovala protizraelska retorika in zanikanje holokavsta. Ahmadinedžada je nasledil bolj zmerni Hasan Rohani.