nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Hollande Merklovi očita blokado bančne unije

Deli na:
Hollande Merklovi očita blokado bančne unije

Foto: Reuters

Francoski predsednik Francois Hollande je nemški kanclerki Angeli Merkel očital blokado evropske bančne unije. Nemška predsednica vlade bi morala samo enkrat reči, da za napredovanje v tej smeri niso potrebne spremembe pogodb EU, saj obstoječa pravila omogočajo vzpostavitev tovrstne unije, je Hollande dejal za ameriški časnik Wall Street Journal.

Hollande pa je s tem oporekal nemškemu finančnemu ministru Wolfgangu Schäublu, ki je pred kratkim dejal, da bi bile za prestrukturiranje in vodenje bank v krizi resda potrebna skupna pravila za celotno EU, a da je za vzpostavitev evropske institucije pravna podlaga preveč vprašljiva.

Kot morebiten razlog za domnevno zadržano držo Nemčije v zvezi z bančno unijo je Hollande navedel volitve v Nemčiji. "Merkova se bo septembra soočila z volitvami in sedaj ne more dajati vtisa, da jo skrbi bolj za Evropejce kot za Nemce," je dejal francoski predsednik in dodal, da bo Nemčija kakršenkoli korak v tej smeri morebiti storila šele po volitvah. A bančna unija je po njegovih besedah nujna, saj bi pomagala šibkejšim državam EU pri stabilizaciji njihovega bančnega sistema.

loading...
Loading...