fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

denis-avdić-show, lea-sirk Svet24.si

VIDEO: Kako je Lea Sirk imitirala Denisa Avdića

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Svet

Generalna skupščina ZN o Siriji

Deli na:
Generalna skupščina ZN o Siriji

Foto: Reuters

Razprava mednarodne skupnosti o Siriji se po neuspešnem poskusu sprejetja resolucije v Varnostnem svetu ZN ter nadaljevanju nasilja v državi danes seli v Generalno skupščino ZN. Visoka komisarka ZN za človekove pravice Navi Pillay bo poročala o razmerah v Siriji, Saudska Arabija in Katar pa sta pripravila novo resolucijo o Siriji.

Visoka komisarka ZN za človekove pravice Navi Pillay bo predstavnikom držav članic predstavila zadnje dogajanje v tej državi. Po njenih besedah sicer zaradi pomanjkanja informacij iz Sirije ne morejo več slediti točnemu številu mrtvih.

Saudska Arabija in Katar sta medtem pripravila novo resolucijo o Siriji, ki vse strani v Siriji poziva h končanju nasilja, sirskega predsednika Bašarja al Asada pa k odstopu. Vsebinsko je tako zelo podobna resoluciji, o kateri so glasovali v VS ZN, dodaja pa nov element - poziv k imenovanju posebnega odposlanca ZN za Sirijo.
 
Resolucij sta arabski državi pripravili, potem ko sta Rusija in Kitajska z vetom blokirali resolucijo o prenehanju nasilja v Siriji v VS ZN prejšnjo soboto. O novi resoluciji bi GS ZN lahko glasovala ta teden. Za razliko od VS ZN države članice v GS ZN nimajo pravice veta, a po drugi strani tam sprejete resolucije niso obvezujoče.
 
O Siriji se bosta danes pogovarjala tudi turški zunanji minister Ahmet Davutoglu in ameriška zunanja ministrica Hilary Clinton. Davutoglu naj bi na srečanju s Clintonovo predlagal nove načine izvajanja pritiska na Siriji, tudi izven okvira ZN.
 
Članice Arabske lige pa so v nedeljo napovedale, da bodo stopile v stik s sirsko opozicijo, zavzele pa so se tudi za oblikovanje skupne misije z ZN za Sirijo.
loading...
Loading...