Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Svet

Generalna skupščina ZN o Siriji

Deli na:
Generalna skupščina ZN o Siriji

Foto: Reuters

Razprava mednarodne skupnosti o Siriji se po neuspešnem poskusu sprejetja resolucije v Varnostnem svetu ZN ter nadaljevanju nasilja v državi danes seli v Generalno skupščino ZN. Visoka komisarka ZN za človekove pravice Navi Pillay bo poročala o razmerah v Siriji, Saudska Arabija in Katar pa sta pripravila novo resolucijo o Siriji.

Visoka komisarka ZN za človekove pravice Navi Pillay bo predstavnikom držav članic predstavila zadnje dogajanje v tej državi. Po njenih besedah sicer zaradi pomanjkanja informacij iz Sirije ne morejo več slediti točnemu številu mrtvih.

Saudska Arabija in Katar sta medtem pripravila novo resolucijo o Siriji, ki vse strani v Siriji poziva h končanju nasilja, sirskega predsednika Bašarja al Asada pa k odstopu. Vsebinsko je tako zelo podobna resoluciji, o kateri so glasovali v VS ZN, dodaja pa nov element - poziv k imenovanju posebnega odposlanca ZN za Sirijo.
 
Resolucij sta arabski državi pripravili, potem ko sta Rusija in Kitajska z vetom blokirali resolucijo o prenehanju nasilja v Siriji v VS ZN prejšnjo soboto. O novi resoluciji bi GS ZN lahko glasovala ta teden. Za razliko od VS ZN države članice v GS ZN nimajo pravice veta, a po drugi strani tam sprejete resolucije niso obvezujoče.
 
O Siriji se bosta danes pogovarjala tudi turški zunanji minister Ahmet Davutoglu in ameriška zunanja ministrica Hilary Clinton. Davutoglu naj bi na srečanju s Clintonovo predlagal nove načine izvajanja pritiska na Siriji, tudi izven okvira ZN.
 
Članice Arabske lige pa so v nedeljo napovedale, da bodo stopile v stik s sirsko opozicijo, zavzele pa so se tudi za oblikovanje skupne misije z ZN za Sirijo.
loading...
Loading...