uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

Francozi bi obdavčili pametne telefone in tablice

Deli na:
Francozi bi obdavčili pametne telefone in tablice

Foto: Reuters

Devetčlanska francoska strokovna skupina za svetovni splet, ki jo vodi ugleden novinar in poslovnež Pierre Lescure, je danes predlagala uveljavitev davka na pametne telefone in tablične računalnike. Denar, ki bi se natekel s tega naslova, bi porabili za sofinanciranje umetnostnih in ustvarjalnih projektov.

Skupina je v težko pričakovanem poročilu skupaj predstavila 75 predlogov s področja spleta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V zvezi s kaznovanjem zaradi spletnega piratstva se je zavzela za znižanje najvišje denarne kazni s 1500 na 60 evrov, pri čemer bi se kazni za večkratne kršitelje zviševale. Ob tem pa bi na tem področju razširili nabor kršitev.

Med drugim se piratstvo po njihovih navedbah pojavlja tudi pri satelitskih in kabelskih ponudnikih, ki predvajajo filme takoj po njihovi izdaji.

Zahteve novičarskih portalov, da ameriškemu spletnemu velikanu Google, ki naj bi ogromno zaslužil z oglaševanjem njihovih vsebin, zaračunajo posebne stroške, pa so v skupini zavrnili. Tovrstne kompenzacije so ocenili za dvomljive.

Ker je Google zavrnil kakršenkoli dogovor z medijskimi hišami, Nemčija in Francija namreč razmišljata o kompenzacijskih shemah.

loading...
Loading...