profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

brendi, vunjak Svet24.si

Letos mineva 10 let, odkar se je poslovil Dejanov ...

lucija sukovec usaj Reporter.si

Lucija Šikovec Ušaj razjezila Bojana Požarja, ...

testiranje, gospodarsko razstavišče, hitri test Svet24.si

Na hitro testiranje prihajajo tudi okuženi, ki bi...

bojan pozar-pl2 Necenzurirano

Nekdanja kandidatka SDS razkrila dogovore med ...

2Cellos-2 Njena.si

2Cellos napovedala vrnitev?

Darja Sančanin Njena.si

Ljubezen po domače: To je Darja naredila prvič

Svet

Francozi bi obdavčili pametne telefone in tablice

Deli na:
Francozi bi obdavčili pametne telefone in tablice

Foto: Reuters

Devetčlanska francoska strokovna skupina za svetovni splet, ki jo vodi ugleden novinar in poslovnež Pierre Lescure, je danes predlagala uveljavitev davka na pametne telefone in tablične računalnike. Denar, ki bi se natekel s tega naslova, bi porabili za sofinanciranje umetnostnih in ustvarjalnih projektov.

Skupina je v težko pričakovanem poročilu skupaj predstavila 75 predlogov s področja spleta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V zvezi s kaznovanjem zaradi spletnega piratstva se je zavzela za znižanje najvišje denarne kazni s 1500 na 60 evrov, pri čemer bi se kazni za večkratne kršitelje zviševale. Ob tem pa bi na tem področju razširili nabor kršitev.

Med drugim se piratstvo po njihovih navedbah pojavlja tudi pri satelitskih in kabelskih ponudnikih, ki predvajajo filme takoj po njihovi izdaji.

Zahteve novičarskih portalov, da ameriškemu spletnemu velikanu Google, ki naj bi ogromno zaslužil z oglaševanjem njihovih vsebin, zaračunajo posebne stroške, pa so v skupini zavrnili. Tovrstne kompenzacije so ocenili za dvomljive.

Ker je Google zavrnil kakršenkoli dogovor z medijskimi hišami, Nemčija in Francija namreč razmišljata o kompenzacijskih shemah.

Loading...