državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

David Tasič: Danes smo v parlamentu priče neusmiljeni politični likvidaciji

Deli na:
David Tasič: Danes smo v parlamentu priče neusmiljeni politični likvidaciji

Foto: Bobo

Če bi živeli v normalni družbi, bi bilo povsem logično, da zapornik ne sodi v parlament. Če bi živeli v normalni družbi, se o tem ne bi pogovarjali. To bi bilo nekaj samoumevnega. Toda v normalni družbi ne poznajo političnih zapornikov, ne poznajo montiranih procesov in sodnikov, ki so varuhi propadlih totalitarnih režimov.

Pri nas je vse postavljeno na glavo. Laž se časti kot resnica in politični cilji posvečujejo sredstva. Celo tako drastična sredstva, kot so zapiranje političnih nasprotnikov ob sočasni sinhronizirani medijski diskvalifikaciji. Kaj je naslednji korak? Fizična likvidacija? Tisto, kar temnim silam, ki pri nas vlečejo niti iz ozadja in se prepoznajo v imenu udbomafija, sploh ni tuje. Saj so bili za to usposabljani in dobro plačani.

Za lividacije političnih nasprotnikov vemo že 25 let, pa se ni zgodilo nič. Kje je bilo naše tožilstvo in naše sodstvo, ko je bilo treba obsoditi morilce in njihove nalogodajalce, ki so danes ugledni »lobisti«? Svoje morilsko orožje so začasno spravili v bunkerje, saj ga ne rabijo – imajo dovolj drugih »demokratičnih« sredsev za dosego svojih ciljev. V svojih rokah imajo sodstvo, medije, gospodarstvo, banke in zavarovalnice. V rokah imajo našo »državno srebrnino«, iz katere učinkovito in neovirano črpajo denar za svoje bogatenje, lagodno življenje, šolanje svojih otrok  in seveda, za financiranje svojih številnih omrežij. Ti ljudje obvladajo svoj posel. Oni so bili šolani za to, da uničujejo vse kar je dišalo po pluralizmu in demokraciji. Oni obvladajo pravila specialne vojne, potikanje laži in izkrivljanje resnice. Oni so specialci, ki jim ljudje, ki imamo na voljo samo besede in verjamemo v ideale pravične in demokratične družbe, preprosto nismo kos.

Danes smo v parlamentu priče neusmiljeni politični likvidaciji. Pred tem smo bili in smo še vedno priče pravosodni likvidaciji nekoga, ki je bil edina ovira za njihovo popolno obvladovanje celotne družbe. Še pred tem in medtem smo bili priče njegovi medijski diskvalifikaciji, zapiranju ust in ignoranci. Z vsemi sredstvi so se lotili Janeza Janše, politika, ki ga niso mogli kupiti, pridobiti na svojo stran, zastrašiti in obvladati. Janez Janša je, neke vrste simbol zatiranih iz časov totalitarizma, bil skoraj edni politik, ki nikoli ni sodil v »žlahtno desnico«, kar z drugimi besedami pomeni desnico, ki se jo je dalo obvladati in voditi. V očeh ustvarjalcev resničnosti, ki jo ves čas živimo, je obveljal kot politik, ki ga niso mogli ukrotiti in nekdo s katerim se ni dalo sodelovati. Z drugimi besedami – predstavljal je resno grožnjo, da se bo po njihovi meri ukrojen mali slovenski svet, zrušil in sesul  v prah. Posebej zdaj, ko ekonomska kriza uničuje temelje naše družbe, janša in ekonomski model, ki ga on zastopa, predstavlja edino resno alternativo preživelim ideološkim modelom, ki so nas pripeljali v stanje brezupa.

Janši bi lahko celo uspelo. In to mu niso smeli dovoliti. Lahko je še srečen, da niso potegnili morilskega orožja iz bunkerjev. Čeprav tudi to še ni izključeno. Veliko vrašanje je, kje se lahko konča današnja politična likvidacija.