Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

FOTO: Vladimir Putin in soproga Ljudmila gresta narazen

Deli na:
FOTO: Vladimir Putin in soproga Ljudmila gresta narazen

Foto: Reuters

Ljubezen med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in njegovo ženo Ljudmilo je ugasnila. Par je včeraj v skupnem televizijskem intervjuju sporočil, da je njunega zakona po treh desetletjih konec in da sta se ločila. "Odločitev sva sprejela skupaj," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Putin.

Vladimir in Ljudmila sta novico sporočila, potem ko sta si ogledala baletno predstavo Esmeralda ruskega državnega baleta Kremelj. "Najinega zakona je konec, v bistvu zaradi dejstva, da se praktično nikoli ne vidiva," je pojasnila 55-letna dolgoletna prva dama Rusija.

"Resnično je šlo za najino skupno odločitev. Vladimir Vladimirovič se utaplja v delu, najini otroci so odrasli in živijo svoja življenja," se je razgovorila Ljudmila. "Resnično ne maram publicitete. Poleti so zame naporni in praktično se ne vidiva," je še dodala.

Putin pa je ob nepričakovanem razkritju poudaril, da sta njegovo življenje in delo ves čas povezana z odkritostjo. "Nekaterim je to všeč, drugim ne," je dejal. Ločitev je potrdil tudi Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov.

Okoli Putinovega ljubezenskega življenja že več let krožijo različne govorice, a ruski 60-letni predsednik in nekdanji premier o tem ni nikoli govoril z mediji. Časniki so leta 2008 poročali, da se namerava poročiti z nekdanjo gimnastičarko in kasnejšo poslanko Alino Kabajevo, ki je od njega mlajša 31 let. Časopis, ki je o tem prvi pisal, so kmalu zatem ukinili.

Govorice pa so živele naprej, tudi zaradi dejstva, da sta se Putin in Ljudmila le redko pojavljala skupaj v javnosti. Nazadnje so jih skupaj ujeli maja lani, ko je Putin prisegel za nov predsedniški mandat.

Putinova imata sicer dve hčerki, Jekaterino in Marijo. Obe sta že odrasli in živita v Rusiji.