Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

"Eksplozivna" preiskava domovanja v Franciji umorjene iraške družine

Deli na:
"Eksplozivna" preiskava domovanja v Franciji umorjene iraške družine

Foto: Reuters

Policija je v domu družine al Hilli, katere člani so bili žrtve streljanja minuli teden v Franciji, odkrila "potencialno eksplozivne snovi", zato je evakuirala sosednje hiše in zaprla območje. Na pomoč v vas Claygate jugozahodno od Londona je prispela pirotehnična enota britanske vojske, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je kasneje sporočila, da snov, ki so jo našli v hiši, ni bila nevarna. Okoliški prebivalci so se zato že lahko vrnili domov, policija pa je odprla tudi dve cesti, ki ju je preventivno zaprla. Preiskava hiše in vrta, ki se je začela v soboto, se medtem nadaljuje, preiskovanje pa se po poročanju britanskih medijev osredotoča predvsem na lopo na vrtu.

Francoska policija je medtem potrdila, da je bila starejša ženska, ki je bila ubita v skrivnostnem streljanju minuli teden nedaleč od vasi Chevaline v francoskih Alpah, 74-letna babica deklic, ki sta preživeli napad.

V streljanju so bili poleg nje ubiti Saad al Hilli, njegova žena Iqbal in 45-letni kolesar Sylvain Mollier, ki se je tam menda znašel naključno. 74-letnica je bila švedska državljanka in mati Iqbal.

Starejšo hčer, sedemletno Zeinab, ki je bila v napadu ranjena, so v nedeljo prebudili iz umetne kome, vendar se še ne more pogovarjati s preiskovalci, ki poskušajo razvozlati okoliščine skrivnostnih umorov. Zeinab v bolnišnici v Grenoblu okreva po zlomu lobanje in strelni rani v ramo.

Njena mlajša sestra, štiriletna Zeena, ki ni bila poškodovana, se je osem ur nepremična skrivala v zadnjem delu avtomobila, v katerem so bili ubiti njena starša in babica. Zeena se je že vrnila v Veliko Britanijo, vendar preiskovalcem ni mogla povedati veliko o tem, kaj se je zgodilo na parkirišču v gozdu blizu vasi Chaveline.