princ harry Svet24.si

FOTO: Harry prispel k soprogi in sinu, Meghan po ...

new york nebo modro eksplozija yt Dobra karma

Tedenski horoskop: dovolite si biti ...

robert-roškar Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zakaj je Roškar prodajalki pokazal...

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosuplju: 44-letnik umoril ...

Izvajanje Ifa inicicije v Avstraliji Dobra karma

Robert Lavtar: »Sem gnostik in hodim po poti ...

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Svet

"Eksplozivna" preiskava domovanja v Franciji umorjene iraške družine

Deli na:
"Eksplozivna" preiskava domovanja v Franciji umorjene iraške družine

Foto: Reuters

Policija je v domu družine al Hilli, katere člani so bili žrtve streljanja minuli teden v Franciji, odkrila "potencialno eksplozivne snovi", zato je evakuirala sosednje hiše in zaprla območje. Na pomoč v vas Claygate jugozahodno od Londona je prispela pirotehnična enota britanske vojske, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je kasneje sporočila, da snov, ki so jo našli v hiši, ni bila nevarna. Okoliški prebivalci so se zato že lahko vrnili domov, policija pa je odprla tudi dve cesti, ki ju je preventivno zaprla. Preiskava hiše in vrta, ki se je začela v soboto, se medtem nadaljuje, preiskovanje pa se po poročanju britanskih medijev osredotoča predvsem na lopo na vrtu.

Francoska policija je medtem potrdila, da je bila starejša ženska, ki je bila ubita v skrivnostnem streljanju minuli teden nedaleč od vasi Chevaline v francoskih Alpah, 74-letna babica deklic, ki sta preživeli napad.

V streljanju so bili poleg nje ubiti Saad al Hilli, njegova žena Iqbal in 45-letni kolesar Sylvain Mollier, ki se je tam menda znašel naključno. 74-letnica je bila švedska državljanka in mati Iqbal.

Starejšo hčer, sedemletno Zeinab, ki je bila v napadu ranjena, so v nedeljo prebudili iz umetne kome, vendar se še ne more pogovarjati s preiskovalci, ki poskušajo razvozlati okoliščine skrivnostnih umorov. Zeinab v bolnišnici v Grenoblu okreva po zlomu lobanje in strelni rani v ramo.

Njena mlajša sestra, štiriletna Zeena, ki ni bila poškodovana, se je osem ur nepremična skrivala v zadnjem delu avtomobila, v katerem so bili ubiti njena starša in babica. Zeena se je že vrnila v Veliko Britanijo, vendar preiskovalcem ni mogla povedati veliko o tem, kaj se je zgodilo na parkirišču v gozdu blizu vasi Chaveline.

loading...
Loading...