navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Svet

Če Nato Kurdov ne bo razglasil za teroriste, bo Erdogan blokiral načrte za obrambo baltskih držav pred Rusijo

Deli na:
Če Nato Kurdov ne bo razglasil za teroriste, bo Erdogan blokiral načrte za obrambo baltskih držav pred Rusijo

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan in ruski predsednik Vladimir Putin. - Foto: Reuters

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes zagrozil z blokado Natovega načrta za obrambo baltskih držav, če zavezništvo kurdskih milic YPG ne bo označilo za teroristično skupino. Pred odhodom na vrh zavezništva v Londonu je še napovedal, da se bo ob robu srečanja o tem pogovarjal s predstavniki Poljske in baltskih držav.

Turčija ima kurdske milice YPG za teroristično skupino in proti njim vodi ofenzivo na severu Sirije. Ostale članice Nata jih vidijo kot ključne zaveznike v boju proti džihadistom Islamske države.

Reševanju nesoglasij, ki so nastala zaradi turške ofenzive proti sirskim Kurdom, ter položaju v Siriji, bo danes namenjeno posebno srečanje voditeljev Francije, Nemčije, Turčije in Velike Britanije ob robu vrha v Londonu. Ker se Ankara o ofenzivi ni niti posvetovala z ostalimi zaveznicami zavezništva, je francoski predsednik Emmanuel Macron ocenil, da je Nato "možgansko mrtev". Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan mu je užaljeno odvrnil, da je on tisti, ki je "možgansko mrtev".

Turčija je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP že prejšnji teden nakazala, da ne bo podprla Natovega načrta za obrambo baltskih držav in Poljske pred morebitnim napadom iz Rusije. Podrobnosti o načrtu sicer še niso znane.

Erdogan je danes v Ankari pred odhodom na vrh povedal, da je o načrtu že govoril s poljskim predsednikom Andrzejem Dudo ter da se bo o YPG v Londonu pogovarjal s predstavniki Poljske in baltskih držav. "Z veseljem se bomo pogovarjali o tej temi," je dejal glede obrambnega načrta. "A če naši prijatelji v Natu organizacij, proti katerim se borimo, ne bodo označili za teroristične skupine, potem bomo žal proti vsem korakom v to smer," je dodal.

loading...
Loading...