horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Bivšo ukrajinsko premierko Timošenkovo premestili iz zapora v bolnišnico

Deli na:

Nekdanjo ukrajinsko premierko Julijo Timošenko, ki v Harkovu na vzhodu Ukrajine prestaja sedemletno zaporno kazen, so zaradi bolečin v hrbtu v petek odpeljali v bolnišnico. "Po preučitvi sklepov nemških zdravnikov je Timošenkova izrazila željo, da začne zdravljenje v kliniki v Harkovu, ki ji je bila priporočena," so danes sporočili iz zapora.

Po navedbah očividcev so ponjo v ženski zapor v Harkovu pozno zvečer prišli dve rešilni vozili in štirje policijski avtomobili, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Timošenkovo že dlje časa pestijo zdravstvene težave. Ukrajinsko generalno tožilstvo je na začetku tega meseca ugodilo prošnji stranke Timošenkove, Domovina, da nekdanjo premierko zaradi bolečin, ki ji jih je povzročil zdrs medvretenčne ploščice, zdravijo zunaj zapora. Nekdanja voditeljica ukrajinske oranžne revolucije je sicer zaprosila za zdravljenje na nemški kliniki.


Njen odvetnik je danes izrazil dvom, da je dejansko pristala na zdravljenje v bolnišnici v Harkovu. Kot je poudaril Sergij Vlasenko za AFP, so jo v bolnišnico premestili sredi noči in ob začetku vikenda, ko se ne bo mogla sestati s svojimi odvetniki. Tudi njena stranka Domovina se je v sporočilu za javnost vprašala, zakaj so jo "v skladu z najboljšo totalitarno tradicijo premestili sredi noči".

Timošenkovo so oktobra lani obsodili zaradi zlorabe pooblastil pri sklepanju pogodbe z Rusijo o uvozu zemeljskega plina leta 2009, ko je zasedala premierski položaj. Zaradi obsodbe na sedem let zapora je bil Kijev tarča številnih kritik, med drugim iz Bruslja, kjer so opozorili, da je bil proces zoper nekdanjo premierko politično motiviran.

Na sodišču v Harkovu se je ta teden začel še en sodni proces proti njej. V novem primeru Timošenkovo bremenijo utaje davkov in poneverb v času, ko je vodila državno elektrodistribucijsko podjetje v 90. letih minulega stoletja. 51-letni opozicijski voditeljici tako grozi 12 let zapora.

loading...
Loading...