lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Bivšo ukrajinsko premierko Timošenkovo premestili iz zapora v bolnišnico

Deli na:

Nekdanjo ukrajinsko premierko Julijo Timošenko, ki v Harkovu na vzhodu Ukrajine prestaja sedemletno zaporno kazen, so zaradi bolečin v hrbtu v petek odpeljali v bolnišnico. "Po preučitvi sklepov nemških zdravnikov je Timošenkova izrazila željo, da začne zdravljenje v kliniki v Harkovu, ki ji je bila priporočena," so danes sporočili iz zapora.

Po navedbah očividcev so ponjo v ženski zapor v Harkovu pozno zvečer prišli dve rešilni vozili in štirje policijski avtomobili, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Timošenkovo že dlje časa pestijo zdravstvene težave. Ukrajinsko generalno tožilstvo je na začetku tega meseca ugodilo prošnji stranke Timošenkove, Domovina, da nekdanjo premierko zaradi bolečin, ki ji jih je povzročil zdrs medvretenčne ploščice, zdravijo zunaj zapora. Nekdanja voditeljica ukrajinske oranžne revolucije je sicer zaprosila za zdravljenje na nemški kliniki.


Njen odvetnik je danes izrazil dvom, da je dejansko pristala na zdravljenje v bolnišnici v Harkovu. Kot je poudaril Sergij Vlasenko za AFP, so jo v bolnišnico premestili sredi noči in ob začetku vikenda, ko se ne bo mogla sestati s svojimi odvetniki. Tudi njena stranka Domovina se je v sporočilu za javnost vprašala, zakaj so jo "v skladu z najboljšo totalitarno tradicijo premestili sredi noči".

Timošenkovo so oktobra lani obsodili zaradi zlorabe pooblastil pri sklepanju pogodbe z Rusijo o uvozu zemeljskega plina leta 2009, ko je zasedala premierski položaj. Zaradi obsodbe na sedem let zapora je bil Kijev tarča številnih kritik, med drugim iz Bruslja, kjer so opozorili, da je bil proces zoper nekdanjo premierko politično motiviran.

Na sodišču v Harkovu se je ta teden začel še en sodni proces proti njej. V novem primeru Timošenkovo bremenijo utaje davkov in poneverb v času, ko je vodila državno elektrodistribucijsko podjetje v 90. letih minulega stoletja. 51-letni opozicijski voditeljici tako grozi 12 let zapora.

Loading...