Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Američani med Super Bowlom popili 500 olimpijskih bazenov piva

Deli na:
Američani med Super Bowlom popili 500 olimpijskih bazenov piva

Foto: Reuters

Finale lige NFL, Super Bowl, je eden največjih športnih dogodkov v ZDA, ki ga vedno pospremi tudi veliko število zanimivosti. V ZDA v zvezi z letošnjim finalom v New Jerseyju ocenjujejo, da so tamkajšnji gledalci med finalom popili 228 milijonov litrov piva, količina pa bi zadostovala, da se napolni 500 olimpijskih plavalnih bazenov.

Številke za Super Bowl so osupljive, a obenem najboljša razlaga za izredno komercialno zanimanje za dogodek. Med drugim so Američani med tekmo pojedli 22,5 milijona kilogramov čipsa, ki bi jih bilo moč zložiti na 600 tovornjakov priklopnikov.

Na stadionu MetLife v New Jerseyju pa so navijači med tekmo "pospravili" 8000 pic in 40.000 hotdogov. Če bi te zlagali enega na drugega, bi z njimi 14-krat dosegli višino slovitega Empire State Buildinga. Samo na stavnicah v Las Vegasu je bilo na Super Bowl vloženih za več kot 100 milijonov dolarjev stav.


Zanimive bodo še nekatere številke. Lanski Super Bowl si je preko malih zaslonov v ZDA ogledalo 164 milijonov ljudi, letošnjo gledanost pa bodo v ZDA še potrdili. A zanimanje je izredno in 30-sekundni reklamni spoti so letos podjetja stali po četrt milijona dolarjev. Kljub visoki ceni pa so ves reklamni prostor na televiziji Fox prodali že do 4. decembra lani.

Na tekmi med Seattlom in Denverjem se je visoke zmage veselil Seattle. Lastnik te ekipe je soustanovitelj Microsofta Paul Allen, čigar bogastvo se ocenjuje na 15,8 milijarde dolarjev, s čimer je najbogatejši lastnik moštva v ligi NFL.

In še o jasnovidcih. Po novem je to orangutan Eli iz zoološkega vrta v Salt Lake Cityju. Slednji je točen z napovedjo zmagovalca že od leta 2007. Tokrat je brez oklevanja izbral Seattle Superhawks in slednji so bili prepričljivi tudi na terenu, saj so ob polčasu vodili z 22:0, na koncu pa zmagali kar s 43:8.