favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kranjska Gora z Vitrancem ostaja trdno zasidrana v svetovnem pokalu

Deli na:
Kranjska Gora z Vitrancem ostaja trdno zasidrana v svetovnem pokalu

Foto: Bobo

Kranjska Gora s tradicionalnim tekmovanjem v veleslalomu in slalomu za pokal Vitranc ostaja trdno vpeta v svetovni pokal alpskih smučarjev. Poligon Podkoren bo 5. in 6. marca 2016 prizorišče zadnjih dveh tekem alpskih smučarjev v tehničnih disciplinah pred zaključnimi obračuni sezone, finalom v mondenem švicarskem St. Moritzu.

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je začela zadnji vikend v oktobru s tekmo na avstrijskem ledeniku Sölden in po odpovedi tekem v Leviju, ki bi morale biti ob koncu tega tedna, a so bile odpovedane zaradi pomanjkanja snega, se bo sezona nadaljevala z ameriško turnejo.

V letošnji sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške bo skupno na 22 prizoriščih na sporedu 45 tekem, od tega po odpovedi slaloma v Leviju, enako število, 19 v hitrih disciplinah (11 v smuku, 8 v superveleslalomu), in 19 v tehničnih disciplinah (9 v veleslalomu in 10 v slalomu). Tri tekme bodo organizirane v alpski kombinaciji, dodan pa je tudi mestni dogodek (t.i. city event) v Stockholmu. Novost v letošnji sezoni je paralelni veleslalom, ki bo na sporedu 21. decembra v Alti Badii. Med novimi prizorišči velja izpostaviti korejski Jeongseon in japonsko Juzawa Naebo ter zaključek sezone v St. Moritzu, kjer bo prihodnje leto svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

Generalni sekretar OK Pokal Vitranc Srečko Medven je ob tem sporočil: "Pokal Vitranc je v koledar umeščen dober teden dni pred zaključkom sezone, kot zadnji tekmi v tehničnih disciplinah pred finalom v St. Moritzu. Tudi letos se bo tako v Kranjski Gori bilo bitke za pomembne točke tik pred razdelitvijo kristalnih globusov, kar vsekakor govori v prid odličnim tekmam na vitranški strmini."

Pokal Vitranc je trdno zasidran v koledarju svetovnega pokala v alpskem smučanju, kar dokazuje tudi potrditev terminov tekmovanja v Kranjski gori do konca sezone 2019/2020. Podkorenska strmina bo najboljše smučarje v tehničnih disciplinah redno gostila v prvem marčevskem vikendu. V letošnji sezoni 5. in 6. marca 2016, nato pa 4. in 5. marca 2017, 3. in 4. marca 2018 ter 9. in 10. marca 2019, 59. Pokal Vitranc pa bo 7. in 8. marca 2020.

Skupni denarni sklad, ki si ga bodo razdelili predstavniki močnejšega spola med smučarji je visok 5.208.963,57 švicarskih frankov. Z letošnjim letom se je namreč denarni sklad po posameznih tekmah povišal na 110.000 švicarskih frankov, nagrade pa bodo prejeli vsi tisti tekmovalci, ki bodo tekmo zaključili do 30. mesta. Edine tekme z višjim denarnim skladom so v Kitzbühlu, kjer bosta zmagovalca smuka in slaloma prejela dobrih 76 tisočakov švicarskih frankov, kar je skoraj dvakrat toliko, kot na ostalih tekmah, kjer bodo zmagovalci zaslužili po 41.500 švicarskih frankov.

Aktivnosti glede Pokala Vitranc je možno spremljati na družabnem omrežju Facebook, na omrežju Twitter: @VitrancCup in na omrežju Instagram: @vitranccup. Pri deljenju vsebine uporabite uradno oznako #Vitranc2016.