GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Kranjski Gori čakajo le še na sneg

Deli na:
V Kranjski Gori čakajo le še na sneg

Foto: Reuters

V Kranjski Gori je vse pripravljeno za vsakoletno tekmovanje najboljših alpskih smučarjev za pokal Vitranc, ki bo prihodnje leto 14. in 15. marca. Veleslalomska in slalomska preizkušnja bosta zadnji moški tekmi pred finalom svetovnega pokala v francoskem Meribelu.

Tekmovanje za pokal Vitranc sodi med klasične, tradicionalne prireditve, ki so vsako leto znova na sporedu tekmovanja za svetovni pokal. Prireditev je tradicionalno dvodnevna, tekmuje pa se v dveh disciplinah, in sicer najprej je na vrsti sobotni veleslalom in nato še nedeljski slalom.

Priprave na 54. pokal Vitranc potekajo skladno z načrti in s ciljem, da se poraba sredstev optimizira v največji možni meri ob predpostavki, da se kakovost izvedbe dogodka ohranja ali celo zviša. "Na Vitrancu je vse pripravljeno za vrhunec zime, manjka le še sneg. Tudi letos si želimo, da bi bila zima čim bolj hladna. Tudi v letošnjem letu nadaljujemo z dobrim sodelovanjem z nekdanjimi smučarskimi asi, ki se radi vračajo v Kranjsko Goro, kar je dokaz, da je na pokalu Vitranc vedno ne le dobra tekma, ampak tudi dobra zabava," je sporočil generalni sekretar organizacijskega komiteja pokala Vitranc Srečko Medven.

Zunanje temperature v Kranjski Gori še niso dovolile prekritja tekmovalne proge s snežno odejo, zato si organizatorji pokala Vitranc želijo, da bi bila zima v novem letu bolj mrzla. Zemeljska dela na in ob progi so zaključena.

Poleti in jeseni so prireditelji pokala Vitranc skupaj z občino Kranjska Gora in RTC Žičnicami Kranjska Gora opravili vrsto posodobitev na progi, med drugim so obnovili črpališče na poligonu, opravili nakup novih črpalk ter obnovili in dogradili električne vode, ki omogočajo povezavo med posameznimi točkami v ciljni areni in na pobočju. Vrednost investicij, ki obsegajo še vrsto drugih manjših del, je bila 150.000 evrov, financirali pa so jo s pomočjo sredstev občine Kranjska Gora, Fundacije za šport in lastnih sredstev.

Narava v letošnjem letu še ni postregla z dovolj debelo snežno odejo, da bi bil poligon povsem pobeljen. Zunanje temperature v zadnjih dneh so res višje, pred zadnjo otoplitvijo pa so delavcem RTC žičnice Kranjska Gora omogočile vzpostavitev delovanja sistema za umetno zasneževanje. Žičnice v Kranjski Gori tako že obratujejo, medtem ko se na podkorenski strmini ob nizkih zunanjih temperaturah še vedno izvaja umetno zasneževanje.

Pokal Vitranc je trdno zasidran v koledarju svetovnega pokala v alpskem smučanju, kar dokazuje tudi potrditev terminov tekmovanja v Kranjski gori do konca sezone 2018/2019. Leta 2016 bosta tekmi na sporedu 5. in 6. marca, leta 2017 4. in 5. marca, leta 2018 3. in 4. marca ter leta 2019 9. in 10. marca.