sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zidanšek o Omanovem snubljenju članov SLS: Če bom dočakal 80 let, se ne bom javno ukvarjal s politiko

Deli na:
Zidanšek o Omanovem snubljenju članov SLS: Če bom dočakal 80 let, se ne bom javno ukvarjal s politiko

Foto: Bobo

Predsednik SLS Marko Zidanšek obžaluje izjavo Ivana Omana, ki je dejal, da bi morali krščanski demokrati v SLS prestopiti v NSi. Kot poudarja, je SLS stranka krščanskih vrednot, na katerih temeljijo mnoge stranke, ne le NSi. Ob tem je zagotovil, da se po 80. letu, če bo dosegel "to častitljivo starost", javno ne bo ukvarjal s politiko.

Ivan Oman, starosta slovenske osamosvojitve in prvi predsednik Slovenske kmečke zveze, predhodnice včerajšnje SLS, je v pogovoru, objavljenem na spletni strani NSi, spregovoril o razmerjih na slovenski desnici. Med drugim je dejal, da bi bilo smiselno, da bi tisti člani SLS, ki se čutijo kot krščanski demokrati, prestopili v NSi.

Predsednik SLS Zidanšek je v včerajšnji izjavi za medije izrazil presenečenje in obžalovanje nad takšno izjavo Omana, ki ga sicer globoko ceni. SLS je po besedah Zidanška stranka krščanskih vrednot, v duhu teh vrednot pa delujejo mnoge evropske stranke, ne le NSi. Sicer pa so v SLS zadovoljni, da kot stranka v zadnjem času rastejo, je dejal.

Izražanje stališč je po njegovih besedah seveda svobodna volja vseh. Je pa Zidanšek poudaril, da obljublja, da se po 80. letu, če bo dosegel "to častitljivo starost", vsaj javno ne bo ukvarjal s politiko.

SLS si sicer želi dobrega sodelovanja, tudi morebitnega projektnega povezovanja. Se pa SLS po besedah Zidanška "ne bo združevala z nobeno stranko, tudi ne z NSi". V tem sta se strinjala tudi s predsednico NSi Ljudmilo Novak, je povedal.

Nasploh Zidanšek v slovenski politiki pogreša več dialoga. "Preveč se ukvarjamo sami s sabo oz. s pretirano ideološkimi temami, in to v stanju, ko bi se morali pogovarjati o tem, kako bo Slovenija gospodarsko uspešna država," je še dejal.