nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ivan Oman krščanske demokrate v SLS vabi k prestopu v NSi

Deli na:
Ivan Oman krščanske demokrate v SLS vabi k prestopu v NSi

Foto: Bobo

Na desnici je prostor zgolj za eno krščansko demokracijo, zato bi bilo smiselno, da bi tisti člani SLS, ki se čutijo kot krščanski demokrati, prestopili v NSi, lobiji pa naj ostanejo, kjer so, je v intervjuju za spletno stran NSi dejal predsednik nekdanje Slovenske kmečke zveze Ivan Oman. Kot je dodal, "ne moreta biti dva petelina na enem kupu".

Po besedah Omana bi bilo dobro, če bi ponovno prišlo do ideje o združevanju NSi in SLS, vendar sam v to ne bi šel. Zavzel bi se za to, da se SLS priključi NSi.

Glede vodstva združene stranke je nekdanji poslanec poudaril, da bi jo lahko vodila sprva NSi, kasneje pa bi se stranka širila in na novo oblikovala. Zdajšnje stranke so se, kot pravi, vsebinsko gradile zgolj skozi delo v DZ brez kakšnih posebnih teoretičnih temeljev. Edino krščanska demokracija ima po njegovem mnenju vodilo. "Dokler nisi pri delu, komaj veš, kako in na kakšen način reševati težave," je prepričan Oman.

Kot je izpostavil, potrebujemo liberalno državo, saj je le takšna prijazna gospodarstvu, medtem ko bi znotraj liberalne države morali imeti konservativno politiko, ki bo napravila red. Za cilj bi si taka politika po njegovem mnenju morala postaviti to, da se v proračunu lahko porabi le toliko, kolikor v njega priteče. Lahko se država zadolži za investicije, ki so potrebne za razvoj, vendar nikakor ne za krpanje proračuna, pojasnjuje.

Oman je poudaril, da je NSi sposobna prevzeti vodenje vlade. Največji izziv je, kot pravi, izbrati ustrezno ekipo. Sam verjame, da jo je v NSi mogoče najti. Prednost te stranke v primerjavi z ostalimi je po njegovih besedah v zaupanju. "Verjamem, da v NSi to, kar govorijo, tudi mislijo," je dejal.

Na vprašanje, kdaj bi lahko NSi prišla do položaja, ki bi ji dal večjo politično moč, Oman odgovarja, da bo takrat, ko bo na volitvah dosegla 10 odstotkov, visoko, potem pa je po njegovih besedah stvar razvoja.