pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vse obsedenosti Majde Š.

Deli na:
Vse obsedenosti Majde Š.

Foto: Bobo

Bivša ministrica za kulturo je obsedena z Janezom Janšo in Jožetom Možino. Ni pa obsedena s svojim delom v "javni hiši" (kot je sama nazorno poimenovala RTV Slovenija), ali s pravno državo oz. s politično kriminalnim procesom proti Janezu Janši. Tudi ustvarjanje kolega Možine ji ne diši.

Majda Širca, eden največjih političnih luzerjev pri nas, se je po končani politični katastrofi umaknila na RTV Slovenijo, kar je seveda svojevrstni škandal. TVS se je tako obogatila s strankarskim kadrom, ki je v kulturnem prostoru pustil globoke rane zaresovske agresivne politike. Širca je bila obsedena s tremi zadevami: z zakonom o RTV, z medijskim zakonom in zakonom o arhivski dejavnosti. Vse to je želela prikrojiti politiki svoje stranke, pa ji na srečo ni uspelo. Na referendumu je istega dne bila poražena s svojim RTV zakonom in zakonom o arhivih, medijskega pa je na zahtevo ostalih udov takratne koalicije morala opustiti.

Trenutno po treh letih njenega delovanja na TVS ni jasno, kaj dela, menda pa bi bili zelo zanimivi podatki izpisa njene prisotnosti v javni hiši. Zato se lahko obsedeno ukvarja na primer z Janezom Janšo, o katerem je na primer na tviterju zapisala, da »medijska in posledično obča obsedenost z JJ briše pravno državo in še nekaj tistih vrednot, ki so nam ostale.« Širca bi se v tem smislu morala ukvarjati z obsedenostjo s pravno državo in  skrbeti bi jo morali montirani politično kriminalno procesi obsedenost levice z Janšo, ki meji že na patologijo.

Širca pa je obsedena tudi s kolegom na TVS Jožetom Možino. Pred časom mu je na tviterju že namenila neke »seksualne« lastne frustracije, zdaj pa se ga je lotila kot avtorja. Možina namreč pripravlja vrsto intervjujev z argentinskimi Slovenci v seriji Pričevalci. Prvi bo na sporedu 1. julija ob 23.uri zvečer. Širca je seveda pohitela in na tviter zapisala: »Res zanimivo TVS začenja serijo Pričevalci. Avtor prvih devetih oddaj je Jože Možina. Intervjuje je posnel med Slovenci v Argentini.« S tem je sprožila »polemiko« v stilu levičarskega kulturnega boja: » O čem pa bodo pričevali? A o tem, kako so oni ob pomoči fašistov in nacistov "osvobajali" Slovenijo pred komunisti, partizani?« ko je zapisal eden od njenih zvestih sledilcev. Širčeva pa je cinično odgovorila: »ah..., programske prioritete in (ne)enake možnosti....«