miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Slovenija

Vračanje Slovencev iz tujine se nadaljuje

Deli na:
Vračanje Slovencev iz tujine se nadaljuje

Z letalom iz Madrida naj bi se v Slovenijo vrnil tudi slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić. - Foto: alesfevzer.com

Nocoj se bo iz španske prestolnice Madrid s posebnim humanitarnim letom v Ljubljano vrnilo okoli 50 Slovencev. Že ponoči pa se je 50 Slovencev vrnilo z letom iz Varšave preko Prage, so pojasnili na MZZ.

Na posebnem humanitarnem letu iz Madrida v Ljubljano bo 50 potnikov. Gre za slovenske državljane in peščico avstrijskih. Po poročanju TV Slovenija bo med njimi tudi košarkar Zoran Dragić.

Po prihodu na brniško letališče bodo morali vsi potniki v 14-dnevno karanteno v posebni ustanovi, in ne doma. Gre za odločitev strokovnjakov zdravstvene stroke, ker Španija predstavlja visoko tvegano območje, so navedli.

O tem, da bodo morali za 14 dni v karanteno, je vse potnike že obvestilo slovensko veleposlaništvo v Španiji. Vsi prihodnji leti iz te države bodo izvedeni po istem protokolu. Za izvedbo karantene sta pristojna ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Po pojasnilih ministrstva za zdravje bodo prišleki iz Madrida v 14-dnevni karanteni v velenjskem hotelu Paka. Vladi je ta hotelski objekt skupaj z vilo Herberstein v brezplačno uporabo ponudil kitajski Hisense kot lastnik velenjskega Gorenja.

Ponoči se je z letom iz Varšave preko Prage vrnilo 50 Slovencev, vključno s sedmimi, ki so v češko prestolnico prišli iz Vietnama. Na letu iz Ljubljane v Varšavo je bilo 12 Poljakov in dva Čeha.

Popoldne je zunanje ministrstvo sporočilo, da se zaradi velikega interesa pripravlja še en evakuacijski let iz Madrida. Predvidoma bo letalo proti Ljubljani poletelo v soboto. Pri tem pozivajo vse zainteresirane, naj se čim prej javijo slovenskemu veleposlaništvu v Madridu.

Napovedujejo tudi možnost evakuacijskega leta iz finske prestolnice Helsinki. Načrtujejo ga v naslednjem tednu, v obdobju med ponedeljkom in sredo. V primeru velikega interesa pa obstaja možnost tudi postanka v še kateri izmed nordijskih držav, so zapisali na spletni strani slovenskega veleposlaništva na Danskem.

Veleposlaništvo v Brasilii pa medtem ureja vse potrebno za vračanje zainteresiranih slovenskih državljanov iz Ekvadorja v Srednji Ameriki. Možni bodo trije leti, in sicer v petek iz Quita preko Guayaquila v Frankfurt, v soboto in ponedeljek pa iz Quita preko Guayaquila v Madrid. Gre za posebne lete, vozovnice je možno rezervirati samo preko veleposlaništev, so opozorili.

Na zunanjem ministrstvu so poleg tega opozorili, da bo samo še v petek možen direktni let iz Pariza v Zagreb. Od sobote bo mogoče v Zagreb priti le še posredno preko Amsterdama, Londona, Bruslja ali Frankfurta.

Loading...