kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marko Potrč se je iz Švedske vrnil solit pamet Slovencem: proti maskam in zdaj še proti cepljenju?

Deli na:
Marko Potrč se je iz Švedske vrnil solit pamet Slovencem: proti maskam in zdaj še proti cepljenju?

Marko Potrč - Foto: Facebook

Nasprotnik nošenja mask in po novem očitno še skeptik glede koristnosti cepljenja Marko Potrč se je po pol leta vrnil iz Švedske in objavil svoj pogled na Slovenijo.

Po svoji stari metodi Potrč spet »sprašuje« o stvareh, o katerih menda drugi ne govorijo, in na piko vzame cepljenje proti koronavirusu.

»Več kot dovolj imamo primerov, ko so se ljudje z vsemi odmerki okužili in so zboleli, lahko so tudi širili. A kljub temu se vse ljudi vedno bolj in bolj sili v to. Zdaj kljub temu, da imamo tudi črno na belem dokaz, da to ni ultimativna rešitev, recimo ne smemo v restavracijo, če na to ne pristanemo,« Potrč širi dvom v koristnost cepljenja, Pa čeprav uradna znanost ves čas poudarja, da to ni stoodstotna rešitev, le najučinkovitejši način omejitve širjenja okužb.

Nošenje maske še vedno zavrača in tudi druge poziva, naj rečejo »ne«, ker naj bi bila to njihova pravica. »Jaz recimo ne nosim maske, z izjemami, predvsem tedaj, ko bi povzročil nelagodnost predvsem starejšim. Zakaj ne? Ker se ne morem sprijazniti s tem, da sem lahko bil v tuji deželi svobodnejši in imel pravico dihati svež zrak, doma pa tega ne bi imel.«

Potrč je lansko jesen z družino šel na Švedsko, od koder je Slovencem hvalil švedski model boja proti koronavirusu - model, ki je prinesel največje število okužb in smrti, a je bil zaradi manjše restriktivnosti bolj po meri ljudi, ki jih poseg v njihovo cono ugodja vrže iz tira.