zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vogrin pravi, da je interpelacija zoper Viranta podprta tudi z dokumenti

Deli na:
Vogrin pravi, da je interpelacija zoper Viranta podprta tudi z dokumenti

Foto: Bobo

Prvopodpisani pod že drugo interpelacijo zoper notranjega ministra Gregorja Viranta poslanec Ivan Vogrin pravi, da so očitki podprti s primeri ter dokumenti in je prav, da "se je interpelacija zgodila". Virant je v odzivu že pojasnil, da interpelacija ne bo deležna njegove pozornosti, Vogrin pa meni, da si ministrov odziv ne zasluži komentarja.

Interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve Viranta je v četrtek vložila skupina poslancev, poleg nepovezanega poslanca Vogrina še devet iz vrst SDS.

Virant se je že odzval in navedel, da si interpelacija ne zasluži pozornosti. Verjetno misleč na Vogrina pa je še dodal, da osebe, obsojene zaradi zlorabe uradnega položaja, po njegovem mnenju ne bi smele opravljati poslanske funkcije.

Vogrin je bil namreč na prvi stopnji pogojno obsojen zaradi zlorabe položaja med županovanjem. A je poslanec danes poudaril, da je višje sodišče leta 2013 že razveljavilo sodbo sodišča na prvi stopnji. Ob tem je bil kritičen do medijev, ki so po njegovih besedah o sodbi na prvi stopnji veliko pisali. Ko je višje sodišče sodbo razveljavilo, tega razen časopisa Delo, kot pravi Vogrin, nihče ni niti omenil. "Toliko o novinarski etiki in morali," je dodal.

Vsebine sodbe ni podrobno pojasnjeval, a z njo razpolaga in jo je moč pogledati, je pojasnil.

Interpelacija zoper Viranta je sicer po njegovih besedah zelo obširna, opredeljena v treh točkah. V prvi točki Virantu očitajo sum sklenitve fiktivne pogodbe za svetovanje poslanski skupini DL, in sicer z Jankom Jenkom. Za to ima Vogrin, kot trdi, predložena tudi potrdila in dokaze. V tistem času je bil tudi poslanec DL.

Virantu očita še politično kadrovanje in v interpelaciji navaja nekaj primerov. Nazadnje gredo očitku ministru še zaradi domnevnih nepravilnosti pri imenovanju načelnikov upravnih enot. V glavnem se uporablja prakso, da se za načelnike imenujejo simpatizerji ali člani DL, je povedal Vogrin.

Po njegovih trditvah je nekaj konkretnih dokazov, da načelnik, "ki ga je minister ocenil z najvišjimi možnimi ocenami, zdaj ni več primeren".