pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grims: Kariera Viranta je očitno končana

Deli na:
Grims: Kariera Viranta je očitno končana

Foto: Primož Lavre

V opoziciji pozivajo ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta, ki je sicer uspešno prestal interpelacijo, a je za njegovo razrešitev glasovalo več poslancev kot pa proti, k odstopu. Tudi prvopodpisani pod interpelacijo, nepovezani poslanec Ivan Vogrin pravi, da Virant formalno plati sicer ostaja minister, po vsebinski plati pa ne več.

Poslanec SDS Branko Grims je dejal, da včerajšnje glasovanje dokazuje, da je vlada v hudi krizi in da je kariera Viranta očitno končana. "Če bi Virant ravnal skladno z etičnimi standardi, na katere se sam tako pogosto sklicuje, bi že sam zdavnaj odstopil," je za medije dejal Grims po glasovanju.

Po njegovem mnenju bi Virant moral odstopiti najpozneje pred včerajšnjim glasovanjem. Grims meni, da je sedaj skrajni čas, da "se vlada tranzicijske levice poslovi in prepusti vodenje države kompetentnim". Sicer pa glede na rezultate glasovanja Grims meni, da to "vlado očitno vodijo različni osebni interesi".

Poslanec SLS Franc Pukšič pa je za STA povedal, da je nekaj minut pred glasovanjem, ko je PS napovedala obstrukcijo, Virantu poslal SMS sporočilo, v katerem mu je napisal, naj stopi v DZ in potegne potezo. "Očitno je slast po oblasti prevelika, da bi bila integriteta ministra še kaj vredna," meni. Ocenjuje tudi, da bi Virant moral odstopiti.



Glede izida glasovanja pa Pukšič ocenjuje, da je to politično mrtva koalicija. "Virant se je s tem zavihtel na smetišče politične zgodovine," je še dejal.

Tudi vodja poslancev NSi Matej Tonin ocenjuje, da bi Virant glede na včerajšnje glasovanje moral odstopiti. "V simbolnem smislu je interpelacija uspela, ker večina v DZ je bila za razrešitev Viranta. Poslovniška določila so preprečila, da bi ga tudi formalno razrešili". "Vsak politik, ki v DZ dobi več glasov za razrešitev kot pa podporo, bi se mogel umakniti," je še dejal.

Vogrin pa je za STA tudi ocenil, da so nekateri poslanci PS z glasovanjem za interpelacijo in del koalicije z obstrukcijo očitno pokazali, da tudi ta stranka "ne zaupa najbolj ministru".