nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vogrin napadel »papagajskega« in »izdajalskega« Viranta

Deli na:
Vogrin napadel »papagajskega« in »izdajalskega« Viranta

Foto: Primož Lavre

"Z današnjim dnem izstopam iz politične stranke Državljanske liste," pravi poslanec Ivan Vogrin. Ta je že pred meseci izstopil iz poslanske skupine stranke, ostal pa je član Državljanske liste. Drugi stranki ali poslanski skupini se ne namerava pridružiti.

Stranka se ne drži svojih predvolilnih obljub in volinega programa, je Vogrin pojasnil razloge za izstop. Napadel je tudi predsednika stranke Gregorja Viranta - temeljna značilnost njegove politične poti je izdajstvo, je oster Vogrin. Domneva, da je za javnimi naročili ministra Gregorja Viranta v prvi Janševi vladi kriminalno dejanje. Stranka je "ujetnik pohlepa po denarju in svojega predsednika," pravi Vogrin.

V koaliciji naj bi se tudi govorilo, da želi Virant zrušiti predsednika vlade Janeza Janšo in sam postati premier, dodaja Vogrin, ki meni, da je Virant sam neprimeren za poslanca. Imel naj bi "papagajski sindrom" i- med konjunkturo je zagovarjal pirjenje javnega sektorja, zdaj pa papagajsko ponavlja pozive k varčevanju in podpira divjanje skozi zakonodajni proces, obtožuje poslanes svojega nekdanjega predsednika stranke. O sprejemu ustavnega zakona za fiskalno pravilo Vogrin pravi, da gre za talibanizem - argumente opozicije, tudi dobre, naj bi se preslišalo.

Vogrin je bil v parlament izvoljen kot poslanec Virantove Državljanske liste, a je poslansko skupino zapustil, ko so se nanj zgrnili očitki zaradi neplačanih dolgov njegovega podjetja Interles in zamude pri dobavi oken, ki jih je Interles izdeloval.