stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virant za smešno nizko ceno letel z vozovnicami, namenjenimi izključno uslužbencem Adrie

Deli na:
Virant za smešno nizko ceno letel z vozovnicami, namenjenimi izključno uslužbencem Adrie

Foto: Bobo

Minister za notranje zadeve Gregor Virant je leta 2010 v Frankfurt in Skopje letel z vozovnicami iz prodajnega razreda "R", ki je rezerviran za uslužbence Adrie Airways in to izključno v službene namene, s tem pa je bil deležen "enormnih" popustov, piše današnji Dnevnik.

Dnevnik se sklicuje na izpiske elektronskih vozovnic, ki jih je časopisu poslal sam Virant po tem, ko je Dnevnik razkril, da je bil minister med prejemniki cenejših letalskih vozovnic, ki so jih notranje službe Adrie uvrstile na končni seznam spornih letov. Vsaj v dveh primerih je bil deležen visokega popusta, piše Dnevnik.

Razred "R", v katerega sodijo sporne vozovnice, je namenjen le za službene lete Adriinih uslužbencev, z njihovo uporabo pa je bil Virant deležen privilegijev in ugodnosti, ki jih je sam sicer zanikal, vztraja časnik. Vozovnic tega razreda sicer Adria že leto dni ne uporablja več.


Za let v Skopje v poslovnem razredu je Virant odštel le 150 evrov ali več kot dvakrat ceneje od trenutne najnižje cene za ekonomski razred. Za povratni let do Frankfurta je za štiričlansko družino plačal le 550 evrov. Trenutna najnižja cena povratne vozovnice do Frankfurta v poslovnem razredu za eno osebo je skoraj 800 evrov, piše Dnevnik, ki ugotavlja, da moral Virant za štiri vozovnice v redni prodaji plačati vsaj 3000 evrov. Po poročanju torkovih Financ je Virant z družino v Frankfurt res letel v poslovnem razredu, na istem letu pa je bil tudi Virantov tast Miha Brejc s soprogo.

Kako je mogoče, da je Virant za zasebno pot v Frankfurt dobil vozovnice, namenjene izključno za službene lete zaposlenih v Adrii, se sprašuje Dnevnik. Virant se je doslej branil, da v okoli stotih letih z Adrio med leti 2009 in 2011 nikoli ni pričakoval privilegijev in ugodnosti ali dobil vozovnice zastonj. Jih je pa, opozarja Dnevnik, dobil izredno poceni, kot reden potnik Adrie pa je skoraj gotovo vedel za veliko razliko med redno ceno vozovnic za poslovni razred in ceno, ki jo je plačal sam.

Dnevnik še dodaja, da so vozovnice, ki jih imajo v uredništvu, le "vrh ledene gore spornih Virantovih letov". Poleta v Frankfurt namreč ni na končnem seznamu spornih letov, ki so ga pripravili revizorji Adrie. To pa dopušča možnost, da je Virant vozovnice po ceni iz prodajnega razreda "R" kupil tudi za nekatere druge lete, in odpira vprašanje, ali je šlo pri letih za 150 evrov v poslovnem razredu za Virantovo stalno prakso, piše Dnevnik.