GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vinko Vasle zbira denar za Borisa »Kdo vam laže« Tomašiča in udriha po poslancih SDS, ki se distancirajo od Tomašičevih norij

Deli na:
Vinko Vasle zbira denar za Borisa »Kdo vam laže« Tomašiča in udriha po poslancih SDS, ki se distancirajo od Tomašičevih norij

Vinko Vasle - Foto: Primož Lavre

Upokojeni novinar in zdaj na polno zaposleni twitter aktivist Vinko Vasle poziva svoje tviteraše, naj 12,75 evra RTV prispevka raje nakažejo Borisu Tomašiču in Nova24TV. Pa čeprav tistim, ki prispevka ne bodo plačali, grozi rubež z obrestmi.

Vasle je »levičarsko gonjo« zaradi oddaje, v  kateri je klicatelj pozival k oboroženemu uporu zoper vlado, Tomašič pa se je z njim strinjal, označil za poskus utišanja in šel takoj v akcijo zbiranja sredstev za Nova24TV, katere direktor je sicer Tomašič.

Akcijo je sicer sprožil sam Tomašič na televiziji, na twitterju pa Vasle spodbuja svoje sledilce, naj nakazujejo denar na tekoči račun Nova24TV.

Vasleta, ki brez zadržkov brani Tomašiča, pa čeprav slednji v svoji oddaji prav spodbuja izpade svojih najbolj ekstremnih gledalcev, je obenem razočarala SDS, ki se je distancirala od Kdo vam laže in Tomašiča.

Hujskanje, laži in norosti na Nova24TV: Revoz naj plača spomenik Janeza Janše, pozivi k oboroženemu obračunu z vlado

Vodja poslancev SDS Jelka Godec in poslanec stranke Žan Mahnič sta namreč že prejšnji teden sprevidela, da je šel Tomašič s predvajanjem hujskanja predaleč, zato sta se javno zgražala nad izpadom na Nova24TV. Grožnja z orožjem je zavržna, ampak,čemu ta desnica ni zahtevala opravičila tudi od militantne hujskaške levice, posebej Levice in SD, sprašuje Vasle in sporoča: »Dragi moji SDS poslanci,enaki vatli za vse.«

Vasle je tudi objavil svoje nakazilo Nova24TV – dvakrat po 12,75 evra. »Glede na politični ekshibicionizem,ki ga je v zvezi z včerajšnjo oddajo Kdo vam laže opravila presstitutka Mojca Pašek Šetinc in slekla do golega svobodo,sem se odločil,da s 1.7. ne plačujem več rtv prispevka,ampak ga bom krat dva mesečno nakazoval na TRR @Nova24TV,« je tvitnil. Sledilo je še nekaj tviterašev, ki so objavili svoja nakazila televiziji.

Na opozorila, da neplačevanje RTV prispevka vodi v rubež z obrestmi, je Vasle skomignil: »Verjetno bodo rubili po nekaj mesecih. Vmes bom nakazoval Nova24TV.«

Delil je tudi obrazec za odjavo RTV prispevka, čeprav je bil tudi tu opozorjen, da tak pristop ne deluje. »Ne gre to skozi, zadeva je že dokaj stara. Razen v primeru če živiš v kameni dobi in dejansko ne poseduješ nobenega sprejemnika na domačem naslovu. Že pameten telefon je tretiran kot sprejemnik, ker lahko preko njega dostopaš do rtv portala. Žal to ne gre...« so mu svetovali.

To ni prvič, da Vasle na twitterju spodbuja k donacijam. Tokrat želi pomagati mediju stranke SDS, pred leti pa se je zavzel kar za stranko, potem ko je morala ta vrniti sporno posojilo bosanske državljanke Diane Đuđić.

Vasle, sicer dolgoletni novinar in tudi nekdanji direktor Radia Slovenija, je zadnja leta predvsem aktivist na družbenih omrežjih, kjer vsake toliko časa nase opozori z ekstremnimi in vulgarnimi izpadi. »Kaj ti je deklica, da si tolk f…? Nič mi ni, sam tableta mi včas' popusti,« se je denimo v začetku leta lotil Nike Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, ko je ta napovedala, da se bodo pred volitvami kot nevladna organizacija močno angažirali.

Nika Kovač toži Vinka Vasleta, ki je o njej tvital, da je »fu*****a«; zoper Jerajevo, Godčevo in Škrinjarjevo vložene začasne odredbe

Isti dan je tudi delil karikaturo, na kateri je Franc Kangler brcal novinarko TV Slovenija Eriko Žnidaršič, potem ko je slednja v Tarči izpostavila odmevne postopke organov pregona zoper Kanglerja.

Že pred leti je Vasle za voditeljico TV Slovenija Ano Tavčar, sicer soprogo Igorja Pirkoviča, zapisal: »Tale bi lahko mirno malo po stopnicah padla, če bi Pirkovič imel kaj jajc.« Zapis je pozneje zbrisal, saj je spoznal, da je šel predaleč.

X