dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

spanija enrique Ekipa24.si

Odjeknilo je! Španija se je odločila o usodi ...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sumljivo dolgo: GZS podjetju, ki je bilo pravnomočno obsojeno zaradi goljufije, še vedno ni odvzela licence

Deli na:
Sumljivo dolgo: GZS podjetju, ki je bilo pravnomočno obsojeno zaradi goljufije, še vedno ni odvzela licence

Aleš Cantarutti. - Foto: Bobo

Pri Reporterju spremljamo dogajanje glede podjetja FS prevozi (opravlja avtobusne prevoze šolarjev), kateremu bi morala Gospodarska zbornica Slovenije odvzeti licenco za izvajanje javnih prevozov. Podjetje je bilo namreč pravnomočno obsojeno zaradi goljufije, na GZS pa postopek izdaje odločbe o odvzemu licence traja sumljivo dolgo.

Firma FS prevozi iz Žužemberka je med februarjem 2010 in junijem 2011 od ministrstva za promet neupravičeno z goljufanjem prejela prek 77 tisoč evrov državnih sredstev. Družba se ukvarja z linijskim prevozom šolarjev, lansko jesen pa je bila pravnomočno obsojena za kaznivo dejanje preslepitve pri pridobivanju posojila ali ugodnosti.

V skladu s tem bi ji morala Gospodarska zbornica Slovenije (generalni sekretar je Aleš Cantarutti) odvzeti licenco o izvajanju javnih prevozov oziroma izdati odločbo o tem. Postopek traja že od začetka aprila, poznavalcem pa se dolžina trajanja zdi sumljiva. Mar ščitijo podjetje, ki je bilo v lasti nekdanjega župana občine Žužemberk Franca Škufce? Slednji je zdaj v njem (formalno) zaposlen le kot komercialist, lastništvo je že pred leti prenesel na drugo osebo.

Iz GZS so nam v zadnjem odgovoru pojasnili, da vodijo »poseben ugotovitveni postopek v skladu z ZUP-om (zakon o splošnem upravnem postopku), vse številne aktivnosti so izvedene ažurno«.

Glede »ažurnosti« dvomi tudi g. Marko Bidovec, znan predstavnik civilne družbe, ki je primer prijavil na upravno inšpekcijo zaradi suma namernega zavlačevanja na GZS. Inšpektorica Tina Škof mu je pojasnila, da je GZS že zaprosila za pojasnila, po prejetem odgovoru pa bo odvisna izvedba nadaljnjih ukrepov.