mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

matjaz kek slovenija mm Ekipa24.si

Slovenija ali Dinamo? POGODBA PODPISANA! Zdaj ni ...

Svet

Makedonski avtobus, ki je zgorel v Bolgariji, sploh ni imel licence za prevoz potnikov

Deli na:
Makedonski avtobus, ki je zgorel v Bolgariji, sploh ni imel licence za prevoz potnikov

V hudi nesreči je umrlo 45 ljudi. - Foto: Reuters

Avtobus z makedonsko registracijo v lasti podjetja Besa Trans, ki je v torek zgorel na avtocesti v Bolgariji, v nesreči pa je umrlo 45 ljudi, ni imel licence za prevoz potnikov, je sporočilo makedonsko ministrstvo za promet. Podjetju so zato odvzeli dovoljenje za obratovanje, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Avtobus z registrsko oznako SK-0884-BA v lasti podjetja Besa Trans, ki je zgorel v Bolgariji, ni imel licence za mednarodni prevoz potnikov ali kateregakoli drugega dovoljenja za prevoz potnikov, je sporočilo ministrstvo v Skopju. Licenco imajo sicer tri vozila v lasti tega podjetja, vendar pa avtobusa s to registracijo ni med njimi.

V skladu z zakonodajo in s ciljem preprečiti kakršna koli druga dejanja družbe, ki bi lahko povzročila negativne posledice, je družbi Besa Trans odvzeto delovno dovoljenje in ji prepovedano opravljati dejavnost, so sporočili. Vlada je pristojnemu inšpektoratu naložila, da opravi izredni nadzor v podjetju.

Avtobus je v torek trčil v zaščitno ogrado na avtocesti v Bolgariji, se prevrnil in zagorel. V nesreči je umrlo 45 ljudi, med žrtvami je 12 mladoletnikov. Večina mrtvih je državljanov Severne Makedonije, kjer so razglasili tridnevno državno žalovanje.

Nesrečo je preživelo pet moških in dve ženski. Preživelim je uspelo avtobus zapustiti tako, da so razbili okna v avtobusu. Načelnik bolgarske policije Stanimir Stanev je dejal, da je voznik umrl nemudoma, tako da ni bilo nikogar, ki bi lahko odprl vrata.

Loading...