pijana voznica, alkohol Svet24.si

Rezultat alkotesta šokiral radeljske policiste

meteorit Svet24.si

Streljaj od slovenske meje ponoči pristali ...

janez jansa bobo 9 Necenzurirano

Kdo je glavni krivec za bencinski kaos #kolumna

fajon jansa golob tonin bobo Reporter.si

Pleše z volkovi: ozadje brutalnega političnega ...

goran dragic trst 22 af Ekipa24.si

Slovenija v Trstu pokazala svojo moč! Italijani ...

1_kaja vidmar Njena.si

Kaja Vidmar objavila prvo fotografijo z ...

doncic trst 22 af Ekipa24.si

Kakšen 'zicer' je zgrešil Dončić v Trstu! To ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prevozniško podjetje z goljufijo do 77 tisoč evrov državnih sredstev, zdaj skuša izigrati zakonodajo?

Deli na:
Prevozniško podjetje z goljufijo do 77 tisoč evrov državnih sredstev, zdaj skuša izigrati zakonodajo?

Podjetje FS prevozi, storitve in trgovina je med februarjem 2010 in junijem 2011 od ministrstva za promet neupravičeno pridobilo finančne kompenzacije. - Foto: JA

Na Gospodarski zbornici Slovenije teče postopek odvzema licence prevozniškemu podjetju FS prevozi iz Žužemberka. Družba je bila namreč obsojena zaradi goljufije. Toda po besedah naših virov bodo skušali dejavnost prevozov v primeru odvzema licence prenesti na novoustanovljeno podjetje Dolenjska Prevozi.

Pri GZS so začeli postopek odvzema licence firmi FS prevozi za izvajanje javnih prevozov pred več kot mesecem dni. Za Reporter so na GZS pojasnili, da odločbe o odvzemu licence še niso izdali, potekajo postopki v skladu z zakonodajo. Gre za to, da je omenjeno podjetje med februarjem 2010 in junijem 2011 od ministrstva za promet neupravičeno pridobilo finančne kompenzacije.

V firmi so z goljufanjem prejeli prek 77 tisoč evrov državnih sredstev. Družba je bila lansko jesen pravnomočno obsojena za kaznivo dejanje preslepitve pri pridobivanju posojila ali ugodnosti. V skladu s tem je glede na zakon o prevozih v cestnem prometu izgubila ugled, to pa je podlaga za odvzem licence.FS prevozi, ki se med drugim ukvarja s prevozi učencev v osnovne šole, je bila v lasti dolgoletnega župana občine Žužemberk Franca Škufce. Med županovanjem se je iz nje lastniško formalno umaknil (po besedah naših virov zgolj formalno), po izgubljenih županskih volitvah leta 2018 pa se je v njej zaposlil kot komercialist.

Toda poznavalci so nam razkrili, da je Jože Rojc, eden od zaposlenih v tej firmi, na začetku marca letos ustanovil novo podjetje Dolenjska Prevozi. V ozadju je, kot pravijo, namen, da bi dejavnost prenesli na to novoustanovljeno družbo, ko bo FS prevozi izgubila licenco. Od slednje naj bi enostavno najemali avtobuse in opravljali prevoze še naprej prek nove firme. Ta je ustanovljena na istem naslovu kot FS Prevozi. Rojca smo vprašali, ali želijo dejansko izvesti, kar smo opisali, vendar je zgolj na kratko odvrnil, da zadeve ne komentira.