markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Udarila sta se Janša in Podobnik: slednji je na zahtevo policije na taboru SLS nastopil v neprebojnem jopiču

Deli na:
Udarila sta se Janša in Podobnik: slednji je na zahtevo policije na taboru SLS nastopil v neprebojnem jopiču

Janez Janša, Lojze Peterle in Marjan Podobnik pred parlamentarnimi volitvami 1996 - Foto: Primož Predalič/arhiv Maga

Marjan Podobnik, nekdanji predsednik SLS in podpredsednik vlade Janeza Drnovška (1997-2000), po 27 letih razkriva zakulisje, zakaj je šla njegova stranka v veliko koalicijo z LDS, ki je bila zmagovalka parlamentarnih volitev leta 1996. Podobnikov zapis na družbenem omrežju X je prvak SDS Janez Janša že označil za »čisto laž«. Podobnik zdaj Janši vrača žogico in ga s petimi vprašanji poziva, naj pojasni, kaj je »čista laž«. Odgovora še ni dobil.

Podobnikov zapis na omrežju X objavljamo v nadaljevanju:

Šele po tem, ko smo v SLS nedvoumno ugotovili, da se po nezmožnosti oblikovanja pomladne koalicije o možnosti koalicije z LDS za našim hrbtom dogovarjajo tudi predstavniki SDS in SKD, smo se kot najmočnejša pomladna stranka in druga najuspešnejša stranka na volitvah odločili za oblikovanje velike koalicije z zmagovalko volitev, Drnovškovo LDS. Šlo je torej za vprašanje, ali bo koalicija LDS-SLS ali koalicija LDS-SDS-SKD, ali LDS-SDS, ali LDS- SKD, kar ne bi bilo nič novega. Obe sta bili namreč pred SLS že v koaliciji z LDS. Če dvomite o tej moji trditvi, (velikokrat povedani in napisani, nikoli demantirani), kar vprašajte naprej, kaj vas zanima....

V vladi smo si odločno prizadevali za izvajanje našega predvolilnega programa (glavni avtorji so bili člani Civilne iniciative za Slovenijo) za popoln prelom z udbo-mafijskim korupcijsko kriminalnim uničevanjem Slovenije, zaradi česar sem sam kot predsednik SLS in podpredsednik vlade moral imeti najvišjo stopnjo policijskega varovanja, na taboru SLS 1999 v Vižmarjah v Ljubljani pa sem na zahtevo policije med drugim moral nastopiti v neprebojnem jopiču. LDS je pričakovano bojkotirala naša prizadevanja.

Obžalujem pa, da tudi drugi dve pomladni stranki SDS in SKD v parlamentu in v javnosti nista v ničemer podprli naših prizadevanj, katerih uspešnost bi v temelju spremenila Slovenijo v smeri tega, kar smo Slovenci upravičeno pričakovali na plebiscitu. To so dokazljiva dejstva. Verjamem pa, da jih nekateri težko berete in poslušate. Če to ne bi bilo res, bi se takratna predsednika drugih dveh pomladnih strank že vsaj dvajsetkrat oglasila in to demantirala. Zakaj mislite, da tega ne naredita?

Spoštovani Janez, kaj je "čista laž"?

1. Da so se tudi predstavniki SDS in SKD pogovarjali o možnosti koalicije z LDS?
2. Da si je SLS v vladi odločno prizadevala za prelom z udbo-mafijskim korupcijsko kriminalnim uničevanjem Slovenije?
3. Da sem zaradi protikorupcijskega boja moral imeti policijsko varovanje in na taboru govoriti v neprebojnem jopiču?
4. Da SDS in SKD v parlamentu in v javnosti nista podpirali našega protikorupcijskega delovanja?
5. Da bi se v primeru uspešnega uničenja udbo-mafijskih kriminalnih korupcijskih navez Slovenija začela razvijati v smeri pričakovanj večine ljudi na plebiscitu za samostojno Slovenijo?