stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čistilne naprave SBR REG in cisterne za deževnico – AMT PROJEKT

Deli na:
Čistilne naprave SBR REG in cisterne za deževnico – AMT PROJEKT

Skrb za okolje je vse pomembnejša, zato moramo poskrbeti za čisto vodo in ohranjanje okolja. S tem sledimo pozitivni zakonodaji države in EU, poleg tega postaja tudi zakonsko obvezno, da poskrbimo za okolje, v katerem živimo. Voda je vir življenja in naša dolžnost je, da jo ohranjamo čisto za prihodnje generacije.

Biološke čistilne naprave SBR REG

Biološke čistilne naprave so namenjene čiščenju odpadne vode iz stranišč, kopalnic, kuhinj in podobnih virov onesnaženja v gospodinjstvu, poslovnih zgradbah, gostinskih lokalih … Za razliko od odpadnih voda, lahko prečiščeno vodo spustimo v ponikalnico ali v površinske vode. Pri snovanju biološke čistilne naprave je upoštevana dnevna poraba vode 150 litrov na osebo (povprečna dnevna poraba vode v individualni hiši v Sloveniji znaša od 120 do 150 litrov na osebo).

Kako deluje princip biološkega čiščenja?

Odpadna voda najprej priteče v mehansko stopnjo čistilne naprave, v usedalnik, kjer se izločijo večji trdni delci. Nato se voda v drug del naprave, in sicer v biološko stopnjo. Na tej točki poteka naravno samoočiščenje, kjer se raztopljene in neusedljive organske snovi pretvorijo v usedljivo obliko. To omogočajo mikroorganizmi, ki tvorijo razpršeno biomaso.

Če želimo zagotoviti razvoj mikroorganizmov, mora odpadna voda vsebovati hranilne snovi, imeti ustrezno temperaturo in zadostno količino kisika. Zato se v biološki stopnji v odpadno vodo vpihuje zrak. Fazi aeracije sledi faza sedimentacije. Po fazi sedimentacije očiščena voda s pomočjo črpalke odteka iz čistilne naprave.

Cisterne za deževnico

Zakaj uporabljati deževnico?

S čim zalivate vrt, z deževnico ali vodo iz pipe? Cena vode se iz leta v leto povečuje, količina podtalnice pa se žal zmanjšuje. To pomeni, da so stroški pridobivanja pitne vode in čiščenja odpadnih voda vse večji. Z uporabo cisterne za deževnico prihranimo denar in s tem koristimo okolju, poleg tega je tudi boljša za zalivanje rastlin.

Z uporabo deževnice zmanjšamo porabo vode tudi do 100 l na dan

Dnevno porabimo okoli 130 l pitne vode na osebo. To pa ne pomeni, da mora biti vsa ta voda pitna. Pri nekaterih opravilih namreč lahko uporabljamo deževnico, kot na primer za zalivanje, pranje avtomobilov in perila ter za splakovanje stranišč. Deževnica je v bistvu boljša kot pitna voda, ker je mehkejša in s tem preprečuje nastajanje vodnega kamna (vaši pralni stroji vam bodo hvaležni!). Lahko jo uporabljamo tudi za osebno higieno, pomivanje posode in pranje perila (z vstavljenim pred-filtrom) in tako prihranimo do kar 100 l pitne vode na dan!

Uporaba deževnice namesto pitne vode

Deževnico lahko uporabljamo za pranje perila, zalivanje vrta in izplakovanje stranišč. Za vse to namreč porabimo približno 70 l deževnice na osebo na dan. Z ustreznim pred-filtrom pa deževnico lahko uporabimo tudi za osebno higieno in pomivanje posode. Za ta opravila bi običajno porabili do 30 l pitne vode na osebo na dan. S tem privarčujemo tudi do 100 L vode na osebo/dan (za katero drugače uporabljamo pitno vodo).

Prednosti

•    slovenski proizvod
•    30 let garancije na posodo
•    1 leto garancije na elektro opremo
•    hitra in enostavna montaža (majhna teža)
•    enostavno vzdrževanje
•    visoka učinkovitost čiščenja
•    odlično razmerje cena/kakovost
•    dokumentacija v skladu z zakonodajo

Pri izbiri in montaži biološke čistilne naprave SBR REG in cisterne za deževnico vam pomaga podjetje AMT projekt d.o.o. Njihovi strokovnjaki so dosegljivi na elektronskem naslovu info@amtprojekt.si  in telefonski številki 08 200 75 57. Več si lahko ogledate na www.amtprojekt.si