nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Turk o interpelaciji: Zdaj bom še poskusni zajec za oceno podpore vladi

Deli na:
Turk o interpelaciji: Zdaj bom še poskusni zajec za oceno podpore vladi

Foto: Bobo

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk se je na napovedano interpelacijo odzval na družbenem omrežju Twitter. Kot je zapisal, zdaj ne bo samo strelovod, pač pa "še poskusni zajec za oceno podpore vladi".

Ali se bo minister na interpelacijo odzval podrobneje, na ministrstvu za STA niso mogli povedati, saj se minister trenutno udeležuje seje Nacionalnega sveta za kulturo.

Predsednik SD Igor Lukšič je na novinarski konferenci povedal, da bo SD najverjetneje do torka v DZ vložila interpelacijo zoper ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turka. Še pred tem pa bo skušala za interpelacijo dobiti podporo drugih strank.

Po besedah Lukšiča so se za interpelacijo odločili zaradi tega, ker pod Turkovim ministrovanjem prihaja do razgrajevanja javnega šolstva, razgrajevanja pogojev za delo na področju visokega šolstva, razgrajevanja športa in zanemarjanja kulture. Prepričani so tudi, da Turk resorja ni vodil v prid področij, ki jih je pokrival, ampak "v prid idej in zamisli ministra za finance". "Torej v smeri, kako zadeve zmanjševati, ne pa, kako jih okrepiti," je dejal Lukšič.

Še pred vložitvijo interpelacije bodo po besedah predsednika SD zanjo skušali dobiti tudi podpise drugih strank, ki bodo lahko interpelacijo dopolnile še s svojimi očitki ministru.

Z interpelacijo želijo po besedah Lukšiča tudi "izmeriti", ali v DZ obstaja še "kakšna drugačna večina", ki se do danes ni izkazala še na nobenem glasovanju.

Da SD razmišlja o možnosti, da bi postopoma interpelirala ministra za ministrom in tako zrušila vlado, je sicer Lukšič napovedal že pred časom.