nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tonin: Preiskava in prijetje Medje je le preusmerjanje pozornosti z današnje seje DZ

Deli na:
Tonin: Preiskava in prijetje Medje je le preusmerjanje pozornosti z današnje seje DZ

Foto: Bobo

Poslanec NSi Matej Tonin meni, da je današnje pridržanje predsednika uprave NLB Janka Medje preusmerjanje pozornosti z izredne seje DZ, na kateri poteka razprava glede problematike reševanja Probanke in Factor banke. Izredno sejo DZ je sicer zahtevala poslanska skupina SDS.

Kot je ob robu izredne seje v DZ v izjavi za medije dejal Tonin, ne verjame v naključje, da je preiskava prav danes, posebno ne pri tako pomembnih temah. Zato predvideva, da je preiskava Medje na nek način preusmerjanje pozornosti. "Danes obravnavamo zelo pomembno temo v DZ, kako bomo sanirali banke, kakšen način je cenejši, likvidacija ali stečaj," je dejal.

V tem trenutku pa je zraven prišla še tema o Medji, to pa zagotovo jemlje pozornost razpravam v DZ. Te pa so za marsikoga neprijetne, ker razkrivajo zelo čudno delovanje teh dveh zasebnih bank in tudi morda nenavadno odločitev pristojnih, da so šli v takšen način reševanja in sanacije bančnega sistema, je še povedal vodja poslanske skupine NSi.

Preiskovalci NPU so danes začeli preiskavo, v kateri naj bi preiskovali posle nekdanjega člana uprave Unicredit in zdajšnjega predsednika uprave NLB Medje. Sumili naj bi ga zlorabe notranjih informacij, ki je vplivala na ceno delnic Mercatorja ob napovedanem prevzemu s strani Agrokorja.