državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Priprave na izredno sejo o Fišerju

Deli na:
Priprave na izredno sejo o Fišerju

Foto: Bobo

Odbor DZ za pravosodje bo obravnaval sklepe, ki jih v sprejem na izredni seji DZ predlagajo v SDS in NSi. Na omenjeni izredni seji bo DZ v petek razpravljal o nepravilnostih, ki so jih pri imenovanju generalnega direktorja vrhovnega tožilstva ugotovili nekateri organi ter odgovornosti generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja zanje.

V zahtevi za sklic omenjene izredne seje poslanci iz vrst SDS in NSi predlagajo, da DZ Državnotožilski svet pozove, naj čim prej zavzame stališče o nepravilnostih, ki so jih pri imenovanju generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva Boštjana Škrleca ugotovili upravno sodišče, Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) in nadzorna skupina ministrstva za pravosodje.

Hkrati predlagajo, naj DZ vladi naloži proučitev možnosti sprememb zakona o državnem tožilstvu, po katerih bo možnost predlagati razrešitev generalnega državnega tožilca znova dobila tudi vlada. Po mnenju predlagateljev je slednje nujno zato, ker se zdi, da bo Državnotožilski svet, ki lahko edini predlaga razrešitev generalnega državnega tožilca, zaščitil Fišerja.

Državnotožilski svet je sicer ugotovljene nepravilnosti pri imenovanju Škrleca obravnaval v ponedeljek, vendar seje ni zaključil in jo bo nadaljeval v petek.

O zadevi naj bi na usklajevalnem sestanku pred današnjo sejo vlade po neuradnih podatkih razpravljala tudi koalicija.

Fišer medtem zagotavlja, da je v omenjeni zadevi, ko je februarja 2012 le dan pred imenovanjem nove vlade slednji predlagal Škrlečevo imenovanje, ravnal zakonito in v želji, da bi vrhovno tožilstvo čim prej dobilo generalnega direktorja.