sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tanja Fajon v intervjuju: Ne izključujem vstopa v slovensko politiko

Deli na:
Tanja Fajon v intervjuju: Ne izključujem vstopa v slovensko politiko

Tanja Fajon: Gospoda Sorosa ne poznam, nisem na nobeni njegovi plačilni listi, nikoli nisem dobila od njega niti evra, nikoli nisem sodelovala z njim. - Foto: Primož Lavre

Evropska poslanka Tanja Fajon ne izključuje možnosti, da bi se angažirala tudi v slovenski politiki. Že zdaj je v njej navzoča kot podpredsednica SD in tako soodloča o slovenski politiki.

Za razpad prejšnje koalicije krivi predvsem premierja Marjana Šarca, ker mu je razpadla ministrska ekipa, razočarana pa je tudi nad Levico, ki ni hotela prevzeti odgovornost z vstopom v vlado. 

Novi vladi želi uspešno delo v dobrobit ljudi, vendar se boji, da bi se zaradi avtoritarnosti predsednika Janeza Janše lahko znašla v paketu držav, kot sta Madžarska in Poljska, zoper katera je EU sprožila ukrepe. 

Pogovarjali smo se tudi o njenem delu v Evropskem parlamentu, kjer je najbolj aktivna na področju približevanja držav zahodnega Balkana EU.

Razkrila nam je, zakaj je v Srbiji oblastniki sovražijo in zakaj je v Albaniji zelo priljubljena. Zaupala nam je, kako je obiskala lokal v Tirani, ki so ga poimenovali po njej.

Odgovorila je na obtožbe, zakaj podpira nekdanjega makedonskega premierja Zorana Zaeva in kakšni so v resnici njeni odnosi z ameriškim milijarderjem Georgem Sorosom.

Razložila nam je tudi, zakaj Orban, Salvini, Erdogan, Putin in Trump pomenijo nevarnost za EU ter kaj bi pomenilo, če bi se madžarski premier pridružil politični skupini skrajne desnice.

Zakaj EU sprejema resolucije zoper Poljsko in Madžarsko, ne pa tudi zoper Španijo, ki prav tako krši človekove pravice v Kataloniji.

Kako sama vidi migrantsko krizo in rešitve v zvezi z njo, kdaj bo Hrvaška vstopila v schengen.

Na koncu intervjuja razkrije, da nima novega življenjskega partnerja in da so v zvezi s tem mediji objavljali lažne novice.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: Reporter - Naslovnica, Reporter 10 2020