miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Slovenija

Roman Žveglič: Nekateri so z medvedi, volkovi in risi mastno zaslužili (VIDEO)

Deli na:
Roman Žveglič: Nekateri so z medvedi, volkovi in risi mastno zaslužili (VIDEO)

Roman Žveglič je bil med ustanovnimi člani Slovenske kmečke zveze in Zveze slovenske kmečke mladine - Foto: Igor Gošte

Minister Simon Zajc je tipični primer politika, ki je padel v politiko iz nikoder, meni Roman Žveglič in v oddaji pove še marsikatero pikro na račun ministra in slovenske politike na področju kmetijstva, kjer je danes resnici na ljubo mnogo manj sodelovanja tudi med kmeti.

Roman Žveglič je bil med ustanovnimi člani Slovenske kmečke zveze in Zveze slovenske kmečke mladine. Po končani šoli in služenju vojaškega roka je delal v nekaj podjetjih, a na koncu ostal na domači kmetiji, ki jo je kasneje tudi prevzel v upravljanje. Dobro leto je bil tudi poslanec državnega zbora in kar nekaj let predsednik Sindikata kmetov Slovenije, kjer trenutno opravlja dolžnost podpredsednika.

V oddaji se je spomnil na slovensko pomlad in potegnil tudi nekaj paralel med nekdanjimi in zdajšnjimi politiki. Opaža, da so pred leti, tudi ko je bil sam poslanec, še veljali argumenti, strokovnost in izkušnje, medtem ko so danes poslanci bolj kot ne le poslušni „pritiskači" na tipke za glasovanje. Tudi zaradi tega, ker v politiko na vidna mesta stopajo politiki brez predznanja, izkušenj in strokovnosti, prihaja do slabe izbire na ministrskih mestih.

Kritičen je bil do Simona Zajca, ministra za okolje in prostor, za katerega meni, da je prišel čas, da ministrsko mesto zapusti. „Minister Simon Zajc je tipični primer politika, ki je padel v politiko iz nikoder," meni Roman Žveglič in v oddaji pove še marsikatero pikro na račun ministra in slovenske politike na področju kmetijstva, kjer je danes resnici na ljubo mnogo manj sodelovanja tudi med kmeti. Bistveno manj, kot ga je bilo še pred leti. Prevladuje individualnost.

V zadnjem delu oddaje je predstavil še delovanje sindikata kmetov, tudi v povezavi z aktualno problematiko povezano z volkovi in medvedi, ki so mnogim kmetov povzročili že veliko škode. Na drugi strani pa so nekateri tako imenovani strokovnjaki ravno na plečih medvedov, volkov in risov mastno zaslužili. Dokler vlada kmetom ne bo prisluhnila, se bodo protesti, kot je bil zadnji v Velikih Laščah, nadaljevali.

Loading...