horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za petek, 20. septembra

jerica zupan1 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Po zraku so leteli tangice in ...

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

urgenca, rakičan, bolnica, murska-sobota, sb murska sobota, urgentni center Svet24.si

Oboroženi s palicami za golf in kiji so vdrli v ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

ljubezen na deželi nikolina Njena.si

Stara znanca: Nikolina in Josip se poznata že pet...

Ranko Babić in Nataša Njena.si

Ranko Babić zaradi lulčka ostal brez besed

Slovenija

Roman Žveglič: Nekateri so z medvedi, volkovi in risi mastno zaslužili (VIDEO)

Deli na:
Roman Žveglič: Nekateri so z medvedi, volkovi in risi mastno zaslužili (VIDEO)

Foto: Igor Gošte - Roman Žveglič je bil med ustanovnimi člani Slovenske kmečke zveze in Zveze slovenske kmečke mladine

Minister Simon Zajc je tipični primer politika, ki je padel v politiko iz nikoder, meni Roman Žveglič in v oddaji pove še marsikatero pikro na račun ministra in slovenske politike na področju kmetijstva, kjer je danes resnici na ljubo mnogo manj sodelovanja tudi med kmeti.

Roman Žveglič je bil med ustanovnimi člani Slovenske kmečke zveze in Zveze slovenske kmečke mladine. Po končani šoli in služenju vojaškega roka je delal v nekaj podjetjih, a na koncu ostal na domači kmetiji, ki jo je kasneje tudi prevzel v upravljanje. Dobro leto je bil tudi poslanec državnega zbora in kar nekaj let predsednik Sindikata kmetov Slovenije, kjer trenutno opravlja dolžnost podpredsednika.

V oddaji se je spomnil na slovensko pomlad in potegnil tudi nekaj paralel med nekdanjimi in zdajšnjimi politiki. Opaža, da so pred leti, tudi ko je bil sam poslanec, še veljali argumenti, strokovnost in izkušnje, medtem ko so danes poslanci bolj kot ne le poslušni „pritiskači" na tipke za glasovanje. Tudi zaradi tega, ker v politiko na vidna mesta stopajo politiki brez predznanja, izkušenj in strokovnosti, prihaja do slabe izbire na ministrskih mestih.

Kritičen je bil do Simona Zajca, ministra za okolje in prostor, za katerega meni, da je prišel čas, da ministrsko mesto zapusti. „Minister Simon Zajc je tipični primer politika, ki je padel v politiko iz nikoder," meni Roman Žveglič in v oddaji pove še marsikatero pikro na račun ministra in slovenske politike na področju kmetijstva, kjer je danes resnici na ljubo mnogo manj sodelovanja tudi med kmeti. Bistveno manj, kot ga je bilo še pred leti. Prevladuje individualnost.

V zadnjem delu oddaje je predstavil še delovanje sindikata kmetov, tudi v povezavi z aktualno problematiko povezano z volkovi in medvedi, ki so mnogim kmetov povzročili že veliko škode. Na drugi strani pa so nekateri tako imenovani strokovnjaki ravno na plečih medvedov, volkov in risov mastno zaslužili. Dokler vlada kmetom ne bo prisluhnila, se bodo protesti, kot je bil zadnji v Velikih Laščah, nadaljevali.

loading...
Loading...