IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Slovenija

Sodna represija nad Reporterjem: Sodna blamaža Vesne Žalik in kolegov

Deli na:
Sodna represija nad Reporterjem: Sodna blamaža Vesne Žalik in kolegov

Faksimile članka v Reporterju.

Reporter je bil že večkrat žrtev sodniške represije, ker obravnavamo kršitve človekovih pravic, nestrokovnost in nedelo nekaterih slovenskih sodnikov. Tokrat je zadeva še posebno sporna, saj so našo pravico do svobode izražanja grobo kršile vse instance rednega sodstva in smo morali zadevo z ustavno pritožbo predložiti ustavnemu sodišču.

Zgodba je absurdna z več vidikov. Leta 2011 smo objavili članek o idiotskem sodnem postopku, v katerem se je znašel tedaj 16-letni Žiga Pregelj. Tega je novogoriška tožilka Branka Stanič kazensko preganjala zgolj zato, ker je kot 14-letni osnovnošolec v Renčah svojim vrstnikom poslal na spletu najdene fotografije šolske psihologinje v seksualnih pozah z moškim, ki ni bil njen mož.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o zgodbi, ki je absurdna z več vidikov; o tožilsko-sodnih kretenizmih; kako so se Žiga in njegovi starši branili pred tožilsko-sodno represijo in kako so fantu vzeli pravico odločanja; kako je vrhovna sodnica Barbara Zobec razsula sodbo svojega sodišča; kako je sodišče v imenu hiperpozitivizma povozilo ustavne vrednote; o ponižanju slovenskega sodstva in pritožbi na ustavno sodišče.

Loading...