Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Andraž Teršek napoveduje: Sodba v zadevi Tošić bo padla, najkasneje na ustavnem sodišču!

Deli na:
Andraž Teršek napoveduje: Sodba v zadevi Tošić bo padla, najkasneje na ustavnem sodišču!

Foto: Bobo

Sodba v zadevi Tošić bo padla, najkasneje na ustavnem sodišču, je ustavni pravnik dr. Andraž Teršek kritičen do sodbe t. i. "Balkanskim bojevnikom".

"Da ne bo kasneje, morda če nekaj let, nesporazuma: tudi v zadevi Tošić bo sodba kasneje "padla". Najkasneje bo razveljavljena na US. Ker mora biti. Dokazi, uporabljeni kot temelj za obsodbo, so po slovenskem ustavnem redu zbrani nezakonito in protiustavno," je Teršek za Reporter komentiral včerajšnjo sodbo.

Okrožno sodišče v Ljubljanu je namreč včeraj vseh 15 obdolženih v zadevi Balkanski bojevnik spoznalo za krive in jim prisodilo zaporne kazne. Največ, 16 let in pol, sta dobila Dragan Tošić in Dragan Beljkaš.


Sporni naj bi bilki dokazi, ki jih je tožilstvo dobilo od varnostnih organov Italije, Srbije in Urugvaja, ki naj bi bili pridobljeni nezakonito oziroma pomenijo kršitev slovenske ustave.

Sodni senat je v ponovljenem sojenju Tošića in Beljkaša, ob njima pa še Jakoba Remškarja, Mirzeta Lucevića, Suzano Remškar in Marka Bublića spoznal za krive kaznivega dejanja neupravičenega prometa z drogami in hudodelskega združevanja. Petra Khermayerja, Roberta Šabića, Miralema Lucevića, Đemajlija Mandjuko, Tadeja Poljaka in Valterja Abramovića je sodni senat spoznal za krive neupravičenega prometa z drogami. Boštjana Kopčiča je sodni senat spoznal za krivega neupravičenega prometa z drogami ter neupravičene proizvodnje in prometa z drogami.

Kazni, ki jih je sodni senat izrekel obdolženim, so nižje od tistih, ki jih je predlagalo Specializirano državno tožilstvo. Tošiću je dosodilo 16 let in pol zapora (tožilstvo je predlagalo 19 let in 10 mesecev), Beljkašu 16 let in pol (predlog 17 let), Jakobu Remškarju 11 let in pol (predlog 15 let), Mirzetu Luceviću šest let in pol (predlog 15 let), Khermayerju 10 let (predlog 15 let).