stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenski avto navdušil cinike Top Geara

Deli na:
Slovenski avto navdušil cinike Top Geara

V sloviti britanski televizijski avtomobilistični oddaji Top Gear na britanski televiziji BBC so preizkusili tudi slovenski "super avtomobil" Tushek Renovatio T500, ki ga je zasnoval Slovenec Aleš Tušek. Nad avtomobilom, ki so ga preizkusili v francoskem Le Mansu pred začetkom slovite 24-urne dirke, so bili očitno navdušeni.

Kot so objavili na spletnih straneh in celo na Twitterju, se Tushkov super avtomobil lahko postavi ob bok drugim dragim športnim avtomobilom iz tovarn Alfa Romeo, Bugatti, Ferrari, Königsegg, Lamborghini, Pagani, Spyker in podobno.

Nad vozilom so očitno navdušeni, saj so v prispevku naštete zgolj pohvale, medtem ko v oddaji voditelji običajno ne skoparijo s šaljivimi kritikami na račun avtomobilov.

Renovatio T500 označijo za dober poskus GT dirkalnika, ki ima sicer večje, "civilizirane ambicije", s predalnikom, CD predvajalnikom in "celo" klimatsko napravo. In ob njem je Buggati Veyron - najhitrejši športni avto, ki sme na cesto - očitno "prenapihnjen", so še zapisali na spletni strani.

Glede na podatke na spletni strani proizvajalca Renovatio s 4,1-litrskim motorjem zmore zavidljivih 450 konjskih sil pri 7.900 obratih. Do 100 kilometrov na uro pospeši v 3,7 sekunde, do 200 kilometrov na uro pa v 11,5 sekunde. Dosegel naj bi največ 310 kilometrov na uro. Njegova cena pa je "vsega" 300.000 evrov. Buggati Veyron na primer stane več kot 1,2 milijona evrov, odvisno od opreme.