Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

David Cameron svari pred razpadom območja evra

Deli na:
David Cameron svari pred razpadom območja evra

Foto: Reuters

Britanski premier David Cameron je v pogovoru za britansko mrežo BBC danes opozoril, da bi bilo "zelo slabo" za Veliko Britanijo, če bi evro območje razpadlo. Dolžniška kriza v območju z evrom po mnenju Camerona ne predstavlja zgolj grožnje same po sebi, ampak tudi za britansko in svetovno gospodarstvo.

Cameron je nastopil v oddaji Andrewa Marra na televiziji BBC pred današnjim odprtjem letnega kongresa njegove konservativne stranke, ki bo potekal v Manchestru leto in pol po tem, ko je oblast v državi prevzela koalicija konservativcev in liberalnih demokratov.

Britanski premier in vodja konservativcev je poudaril, da morajo voditelji držav evro območja ukrepati hitro in odločno. "V naslednjih nekaj tednih je treba sprejeti ukrepe za okrepitev evropskih bank, vzpostaviti obrambni sistem, ki ga ima evro območje na voljo in treba se je spoprijeti z vprašanjem dolga " je dejal.

Britanska vlada ima "jasen pogled" na to, kaj je treba storiti in skuša to tudi uveljaviti pri partnerjih v Evropi in Mednarodnem denarnem skladu (IMF), je pojasnil Cameron.

Pričakovati je, da bodo na kongresu stranke poleg domačega gospodarstva ena od pomembnih tem tudi odnosi med Veliko Britanijo in Evropsko unijo. Kriza v območju evra je namreč tudi v strankarskih vrstah okrepila kritike s strani najbolj vnetih evroskeptikov in s tem oživila stare delitve v stranki.