stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obdukcija razkrila, da naj bi se Berezovski obesil

Deli na:
Obdukcija razkrila, da naj bi se Berezovski obesil

Foto: Reuters

Obdukcija trupla ruskega oligarha Borisa Berezovskega, ki so ga v soboto našli mrtvega na njegovem domu v Veliki Britaniji, je pokazala, da vzrok smrti "ustreza obešenju", je danes sporočila britanska policija. Kot so dodali, na truplu niso odkrili sledov nasilja.

Policija opravlja še dodatne analize, vključno s toksikološkim pregledom, vendar rezultati ne bodo znani prej kot v nekaj tednih, so sporočili.

Prav tako naj bi se po navedbah policije še nekaj dni nadaljeval forenzični ogled hiše Berezovskega v kraju Ascot na jugu Anglije, poročajo tuje tiskovne agencije.

Britanska policija je sicer že v nedeljo povedala, da ni znakov, da bi bila v smrt ruskega oligarha, ki je v preteklosti preživel vsaj en poskus atentata, vpletena tretja oseba.

Berezovskega je telesni stražar našel mrtvega v soboto na tleh kopalnice njegove vile. Britanska policija je takoj zatem začela preiskavo, a v hiši niso našli ničesar sumljivega.

Njegovi prijatelji so povedali, da je bil že nekaj časa v depresiji, zato je mogoče, da je storil samomor. V depresijo naj bi padel, potem ko je v Londonu izgubil sodno bitko z ruskim tajkunom, lastnikom nogometnega kluba Chelsea, Romanom Abramovičem.



To mu je prineslo 56 milijonov dolarjev sodnih stroškov in tudi sicer je njegovo premoženje v zadnjih letih močno skopnelo.

Berezovski je leta 1995 preživel bombni napad, v katerem je umrl njegov šofer. Tedaj je javno povedal, da se boji za svoje življenje.

Njegov prijatelj, prav tako oster kritik Kremlja, Aleksander Litvinenko, je medtem leta 2006 v Veliki Britaniji umrl zaradi zastrupitve z radioaktivnim polonijem. Njegova soproga je prepričana, da so ga umorili ruski tajni agenti.

Berezovski, ki si je politični vpliv pridobil v času pokojnega ruskega predsednika Borisa Jelcina, je pri prihodu na oblast pomagal tudi sedanjemu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, a je pozneje doma padel v nemilost.

Zaradi kazenskih ovadb zaradi goljufij in nezakonitega prilaščanja državnega premoženja v Rusiji je leta 2000 pobegnil v Veliko Britanijo, leta 2003 pa je tam dobil politični azil.