Severina in Nikolina Pišek Svet24.si

Nikolina Pišek odkrila, zakaj sta se s Severino ...

princ charles, meghan markle, princ harry Svet24.si

FOTO: Harry in Meghan pokazala Archieja, princ ...

Zmago Jelinčič, Monika Jelinčič Reporter.si

Bivši sosed o Zmagu Jelinčiču: Nekoč je ...

igor zorčič Svet24.si

Poslanci še ne bodo odločali o Zorčičevi ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

bil neda2 Odkrito.si

Neda Ukraden Billu Gatesu: "Pridi, starajva se ...

sanjski moški-nove tekmovalke Njena.si

Razkrili nove tekmovalke šova Sanjski moški

Svet

Obdukcija razkrila, da naj bi se Berezovski obesil

Deli na:
Obdukcija razkrila, da naj bi se Berezovski obesil

Foto: Reuters

Obdukcija trupla ruskega oligarha Borisa Berezovskega, ki so ga v soboto našli mrtvega na njegovem domu v Veliki Britaniji, je pokazala, da vzrok smrti "ustreza obešenju", je danes sporočila britanska policija. Kot so dodali, na truplu niso odkrili sledov nasilja.

Policija opravlja še dodatne analize, vključno s toksikološkim pregledom, vendar rezultati ne bodo znani prej kot v nekaj tednih, so sporočili.

Prav tako naj bi se po navedbah policije še nekaj dni nadaljeval forenzični ogled hiše Berezovskega v kraju Ascot na jugu Anglije, poročajo tuje tiskovne agencije.

Britanska policija je sicer že v nedeljo povedala, da ni znakov, da bi bila v smrt ruskega oligarha, ki je v preteklosti preživel vsaj en poskus atentata, vpletena tretja oseba.

Berezovskega je telesni stražar našel mrtvega v soboto na tleh kopalnice njegove vile. Britanska policija je takoj zatem začela preiskavo, a v hiši niso našli ničesar sumljivega.

Njegovi prijatelji so povedali, da je bil že nekaj časa v depresiji, zato je mogoče, da je storil samomor. V depresijo naj bi padel, potem ko je v Londonu izgubil sodno bitko z ruskim tajkunom, lastnikom nogometnega kluba Chelsea, Romanom Abramovičem.To mu je prineslo 56 milijonov dolarjev sodnih stroškov in tudi sicer je njegovo premoženje v zadnjih letih močno skopnelo.

Berezovski je leta 1995 preživel bombni napad, v katerem je umrl njegov šofer. Tedaj je javno povedal, da se boji za svoje življenje.

Njegov prijatelj, prav tako oster kritik Kremlja, Aleksander Litvinenko, je medtem leta 2006 v Veliki Britaniji umrl zaradi zastrupitve z radioaktivnim polonijem. Njegova soproga je prepričana, da so ga umorili ruski tajni agenti.

Berezovski, ki si je politični vpliv pridobil v času pokojnega ruskega predsednika Borisa Jelcina, je pri prihodu na oblast pomagal tudi sedanjemu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, a je pozneje doma padel v nemilost.

Zaradi kazenskih ovadb zaradi goljufij in nezakonitega prilaščanja državnega premoženja v Rusiji je leta 2000 pobegnil v Veliko Britanijo, leta 2003 pa je tam dobil politični azil.

Loading...