elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Slovenija

Slava bogu iz Murgel in na zemlji mir ljudem

Deli na:

Le kje se je mudil Milan Kučan, ko sta ga na njegovem domu ob piškotih in metinem čaju z medom že nestrpno čakali njegova žena Štefka Kučan ter upokojena urednica Jane Bernarda Jeklin?

Le kje se je mudil Milan Kučan, ko sta ga na njegovem domu ob piškotih in metinem čaju z medom že nestrpno čakali njegova žena Štefka Kučan ter upokojena urednica Jane Bernarda Jeklin?

Skupaj z njim sta bili pogrešani tudi njuni hčerki Špela in Ana z desetletnim sinom Fedjo, kar je že močno zaskrbelo Jeklinovo. Pri Kučanovih se je namreč zglasila z namenom, da za revijo Obrazi pripravi članek o božično-novoletnem razpoloženju družine Kučan, a ji je po petdesetih minutah, ki so bile, kot je zapisala Jeklinova, za kanček depresivne, še vedno delala družbo le Štefka. A povsem sami samcati le nista bili. V sosednjem prostoru je namreč ždelo njeno veličanstvo, Kučanova družinska muca, ki bi lahko spominjala na pogrešanega družinskega poglavarja, če sodimo po opisu, ki ga je podala Jeklinova: »Stara je že šestnajst let, a še povsem pri močeh. Na njej je nekaj matronastega in v njej posebno dostojanstvo. Natanko ve, da je v resnici glavna pri hiši. Sivotigrasta žival, za katero lahko rečemo, da je zajetna, nikakor pa ne moremo reči, da je debela, ker ni, se za nas sploh ne zmeni. Počasi, zviška in ignorantsko odkoraka v sosednji prostor in se ne pojavi več.«
Morda pa je bil Milan Kučan prav v tistem trenutku v predsedniški in vladni palači? Na njenem dvorišču je namreč zelo pogostokrat viden njegov avtomobil, Kučan pa naj bi imel za vstop na dvorišče celo na voljo stalno dovolilnico. O tem, kako pogosto obiskuje predsedniško in vladno palačo in kakšni so sploh njegovi nameni obiska, smo sicer hoteli izvedeti že poleti, a je bila naša uradno vložena prošnja za vpogled v knjigo obiskov predsednika republike zavrnjena. Stojan Tramte, generalni sekretar urada predsednika, je takrat v odločbi zapisal, da bi lahko razkritje povzročilo nepopravljivo škodo pri opravljanju nalog varovanja predsednika. Take skrivalnice so po vseh doslej znanih informacijah, o katerih čivkajo vrabčki na strehi, že prav smešne, toliko bolj, ker za to, kje vse se sprehaja Milan Kučan, očitno dobro ve tudi upokojenka Bernarda Jeklin. To je dala jasno vedeti tudi v svojem zadnjem članku o družini Kučan s sladkobnim naslovom Mir ljudem na zemlji: »Vem, da je Milan Kučan na pomembnem predprazničnem sestanku visoke politike, ki utegne postati takšen, s povišanimi glasovi, in kdo ve, kdaj se takšne reči iztečejo.«
Vztrajno čakanje Bernarde Jeklin, ki velja za izjemno dobro in dolgoletno Kučanovo propagandistko, na koncu vendarle obrestovalo. Kot lahko preberemo v članku, v katerem je polno zapisov o sreči, darilih, božični smrekici in dedku Mrazu, so se kmalu po Kučanovem telefonskem sporočilu, da je seja končana, v družinski hiši v Murglah znašli vsi družinski člani; poleg Milana Kučana tudi njegova starejša hči Ana s sinom Fedjo ter mlajša hči Špela, po poklicu diplomirana etnologinja, kulturna antropologinja in profesorica španščine. Medtem ko za Ano Kučan vemo, da je po poklicu krajinska arhitektka in da delo v zasebnem biroju združuje z delom izredne profesorice na biotehniški fakulteti, pa je opis delovnega področja Špele Kučan na ministrstvu za gospodarstvo še vedno nekoliko zapleten. Kot je zapisala Jeklinova, naj bi Špela Kučan na ministrstvu za gospodarstvo skrbela za »oblikovanje in iskanje briljantnih novih mladih umov, zmagovalcev jutrišnjega dne.« Mednje seveda sodita Kučanovi Špela in Ana, saj sodelujeta pri najpomembnejših državnih projektih.