Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivnosti Baričevičeve garaže

Deli na:

Novinarki Reporterja je uspelo priti v notranjost hiše na Oražnovi ulici 11 in posneti ekskluzivne fotografije. Zadnje skrivnosti iz življenja Saša Baričeviča sta nam razkrila njegova stric in teta. Na Oražnovi sta večkrat videla tudi bivšo državno sekretarko Sonjo Bukovec.

Novinarki Reporterja je uspelo priti v notranjost hiše na Oražnovi ulici 11 in posneti ekskluzivne fotografije. Zadnje skrivnosti iz življenja Saša Baričeviča sta nam razkrila njegova stric in teta. Na Oražnovi sta večkrat videla tudi bivšo državno sekretarko Sonjo Bukovec.

Če je kje kdo, ki je zelo dobro vedel, kakšno je zasebno življenje pokojnega Saša Baričeviča, je to prav zagotovo Sonja Bukovec, ki nam je potrdila, da je bila z njegovo sestro Dejo in skupnimi prijatelji večkrat gostja v njegovi hiši, vse podrobnejše informacije pa je označila le kot novinarska natolcevanja. Zdaj že nekdanja sekretarka, naj bi, kot je dejal predsednik vlade Borut Pahor, svoje prijateljstvo s Sašem Baričevičem »plačala s položajem«.

Po zadnjih informacijah naj bi bil primer Baričevič, trije psi Joy (psica), Atos in Atlas so napadli lastnika, v glavnem končan tako za policijo kot tožilstvo. Prav na tožilstvo smo naslovili prošnjo o vpogledu v tožilski spis, vendar nas je okrožna državna tožilka Katjuša Čeferin, namestnica vodje ODT Ljubljana, obvestila, da to ni mogoče, ker še vedno teče predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja.

Vanj je vpletena tudi Sonja Bukovec, nekdanja sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo. Bukovčeva naj bi po doslej dostopnih informacijah namreč večkrat telefonirala in »pritiskala,« da pse vrnejo Sašu Baričeviču, zdaj že nekdanji minister za kmetijstvo Milan Pogačnik pa je ob tem dejal, da bo treba ugotoviti, kakšna je bila njena vloga v za to odrejenem postopku.

Njeno zavzemanje za prijateljeve želje ni nič novega, saj je to počela že prej. V javnosti še vedno ni pozabljeno, kako je kot nekdanja direktorica agencije za privatizacijo v času Ropove vlade pomagala, da bi Barsos-MC, ki je bil v lasti Saša Baričeviča, s podpisom glavne pogodbe dobil v začasno posest kar 232.115 kvadratnih metrov funkcionalnih zemljišč in 10.544 kvadratnih metrov zgradbe v Rimskih Toplicah. Tam naj bi bil imeniten zdraviliško-rekreacijski kompleks, specializiran za premožne menedžerske goste. Načrte je nato preprečila vlada Janeza Janše.

Dve garaži

Ker so nekateri še vedno v dvomih, kje je umrl Saša Baričevič, ali na vrtu ali v garaži, naj pojasnimo, da je imel Saša Baričevič dve garaži, o čemer pa se doslej ni nikoli javno govorilo. Ena je gledala na ulico in je bila v bistvu nadstrešek za dva avtomobila, kletna garaža pa je bila bolj skladišče, v njej je imel odloženo vse mogoče in nemogoče, v glavnem vrtno orodje. Ker je imel dovolj denarja, pa mu ni nič pomenil, je veliko kupoval, marsičesa pa nato sploh ni uporabljal.

Prav skozi kletno garažo je hodil na vrt, kamor je spuščal pse. Poleg te garaže je imel v kleti še dva kletna prostora; eden je bil namenjen pralnici s kopalnico, drug pa shrambi za živila. Preostala kletna prostora sta v lasti zakoncev Baričevič. Prav v kletno garažo so ga tik pred smrtjo odnesli policisti in položili na tla.

Kot sta v pogovoru z nami povedala zakonca Baričevič, ki sta potrdila naše že doslej objavljene informacije o tem, kako je potekal poskus reševanja Saša Baričeviča, so bili policisti zelo korektni, enako velja za njuno zaslišanje. »Ko sem bila v bližini njegovega trupla, sem bila tako pretresena. Zame je bil to strašen šok, saj so bili psi povsem krvavi, enako je bilo tudi s Sašem, najbolj grozljiv pa je bil pogled na njegovo roko,« je povedala Vera Baričevič. Ko smo ju vprašali, zakaj sta prišla na prizorišče nesreče šele kasneje, ko so se pred hišo že zbirali ljudje, sta nam potrdila naše prvotne domneve, da živita v drugem, ločenem delu hiše, od koder ni mogoče videti, kaj se dogaja na vrtu, pa tudi klicev od tam ni mogoče slišati.

Tako sta se odzvala šele potem, ko sta na ulici zaslišala glasove ljudi, med njimi sosedo, gospo Hrausky, ki je psom dajala povelja »prostor, k nogi«. Po njunem pripovedovanju je bila daleč najbolj prisebna, hotela se je celo povzpeti po ograji, ki meji na ulico, kjer je hišni zvonec. Kot smo že pisali, sta prav zakonca Hrausky, ki živita v sosednji večstanovanjski hiši, prva opazila, kaj se dogaja na vrtu Saša Baričeviča, zato naj bi nemudoma stekla dol.

VEČ V TISKANI IZDAJI