gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

2Cellos razvnela Maribor z mladostniško energijo in znanimi hiti

Deli na:
2Cellos razvnela Maribor z mladostniško energijo in znanimi hiti

V sklopu Evropske prestolnice kulture (EPK) sta sinoči v nabito polni mariborski dvorani Tabor nastopila čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser, bolj znana kot duo 2Cellos. Občinstvo sta ogrela s priredbami znanih hitov na violončelu. Med drugim sta zaigrala tudi svojo izvedbo pesmi Michaela Jacksona "Smooth Criminal", ki ju je ponesla med zvezde.

Dobro razpoložena glasbenika sta večer začela vsak zase ob spremljavi Mije Miljković na klavirju in s klasično skladbo. Najprej je na oder stopil 25-letni Hauser, največji aplavz pa je požel 24-letni Šulić, ki se je rodil v Mariboru. "Zelo smo veseli, da lahko igramo v mojem rojstnem mestu. Če bi mi nekdo rekel pred enim letom, da bomo napolnili dvorano Tabor s čelom, bi mu rekel, ne me ... basat," je dejal.

Na koncu se jima je pridružil Dušan Krajnc na bobnih, glavnino programa pa sta bila na odru sama s svojima violončeloma, a se občinstvo v dobri uri nastopa nikakor ni dolgočasilo.

Zaigrala sta vsem znane hite, kot so "Welcome to the Jungle" zasedbe Guns'n'Roses, "Californication" od Red Hot Chilli Peppers, "Time of my Life" od Green Day, "Smells Like Teen Spirit" od Nirvane, "With or Without You" od U2 ter "Highway to Hell" od AC/DC. Po dveh vrnitvah na oder sta občinstvo pomirila s počasnejšo "Fields of Gold" britanskega glasbenika Stinga.

Občinstvo v dvorani je bilo sprva nekoliko zbegano, saj ni točno vedelo, ali naj sedi in posluša kot na koncertu klasične glasbe ali pa poskakuje kot na rock koncertu. Potem ko sta s širokim nasmehom na obrazu začela na odru "divjati" tudi nastopajoča, so se ljudje v dvorani sprostili in začeli ploskati in poplesavati z njima.

Sodeč po registrskih tablicah na avtomobilih v bližini dvorane so na koncert prišli z vseh koncev Slovenije. Akreditiralo se je nekaj manj kot šestdeset novinarjev.

Medtem ko sta mlada virtuoza na violončelih v ZDA in na Japonskem že dobro znana, se je njun prodor v Evropi šele začel. V Sloveniji sta nastopila novembra lani v Ljubljani kot predskupina britanskega zvezdnika Eltona Johna, sinočnji koncert v Mariboru pa je bil njun prvi samostojni nastop pri nas. Vstopnice za dvorano Tabor, ki sprejme 3800 ljudi, so pošle že na začetku tega tedna.

Bliskoviti vzpon dua 2Cellos se je začel, ko sta Luka Šulić in Hrvat Stjepan Hauser lanskega januarja na spletni portal YouTube naložila svojo izvedbo pesmi "Smooth Criminal". Mesec dni kasneje sta podpisala pogodbo z založbo Sony Masterworks, Elton John pa ju je povabil, da se mu pridružita na njegovi svetovni turneji.