bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka pred leti pravi ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Delavci tožijo Tovšakovo in druge šefe Vegrada

Deli na:
Delavci tožijo Tovšakovo in druge šefe Vegrada

Foto: Bobo

Sindikat delavcev Vegrada in zavarovalnica Adriatic Slovenica sta se odločila za odškodninsko tožbo zoper nekdanje vodstvo Vegrada, ker delavcem ni plačalo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, sta danes poročali POP TV in TV Slovenija.

Kot je znano, je zavarovalnica Adriatic Slovenica nekdanjim delavcem Vegrada poslala opomine pred izvršbo zaradi neporavnanih premij dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v mesecih pred stečajem Vegrada, natančneje od januarja 2009 do vključno marca 2010.

Več kot 500 nekdanjih Vegradovih delavcev, katerih velik del je danes še vedno brez zaposlitve, so zaradi poslanih opominov ogorčeni, še posebej zato, ker so bili prepričani, da je Vegrad zneske poravnal, kot je to bilo prikazano na njihovih plačilnih listah.

Ko je Vegrad, ki se je s posebno pogodbo zavezal plačevati premije kot solidarni dolžnik prek odtegljaja od osebnega dohodka, prenehal plačevati premije zavarovalnici, je zavarovalnica takoj začela o neplačilu premije obveščati tako Vegrad kot vse posamezne zavarovalce. Slednje je nato pozvala, naj nadaljujejo plačevanje premije prek položnic.