severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Luka Basi, Nastja Gabor Njena.si

Luka Basi bo skoraj leto dni po odpovedi poroke ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Delavci tožijo Tovšakovo in druge šefe Vegrada

Deli na:
Delavci tožijo Tovšakovo in druge šefe Vegrada

Foto: Bobo

Sindikat delavcev Vegrada in zavarovalnica Adriatic Slovenica sta se odločila za odškodninsko tožbo zoper nekdanje vodstvo Vegrada, ker delavcem ni plačalo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, sta danes poročali POP TV in TV Slovenija.

Kot je znano, je zavarovalnica Adriatic Slovenica nekdanjim delavcem Vegrada poslala opomine pred izvršbo zaradi neporavnanih premij dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v mesecih pred stečajem Vegrada, natančneje od januarja 2009 do vključno marca 2010.

Več kot 500 nekdanjih Vegradovih delavcev, katerih velik del je danes še vedno brez zaposlitve, so zaradi poslanih opominov ogorčeni, še posebej zato, ker so bili prepričani, da je Vegrad zneske poravnal, kot je to bilo prikazano na njihovih plačilnih listah.

Ko je Vegrad, ki se je s posebno pogodbo zavezal plačevati premije kot solidarni dolžnik prek odtegljaja od osebnega dohodka, prenehal plačevati premije zavarovalnici, je zavarovalnica takoj začela o neplačilu premije obveščati tako Vegrad kot vse posamezne zavarovalce. Slednje je nato pozvala, naj nadaljujejo plačevanje premije prek položnic.