severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Kriminalisti zaradi Facebooka na sedežu SDS

Deli na:
Kriminalisti zaradi Facebooka na sedežu SDS

Kriminalista sta zaradi strankinega profila na Facebooku obiskala sedež SDS. "Na vprašanje, zakaj želita preverjati FB, sta odgovorila, da naj se obrnemo na PR policije," je na Twitterju obisk opisala stranka.

"Ne vemo za kaj gre. Nekaj čez 60 dni nas loči do volitev, takšni obiski kriminalistov tukaj so zelo zgovorni. Situacija preprosto ni enostavna," je dejal  poslanec SDS Vinko Gorenak in ob tem omenil, da "vemo, da poteka zadeva Patria". Tega ne moremo razumeti nič drugače kot pritisk s strani policije," je v izjavi za medije dejal poslanec SDS Vinko Gorenak.

Po tem, ko je v četrtek zvečer predsednik SDS Janez Janša na socialnem omrežju Twitter napovedal, da se je za danes, ob 11. uri, na sedež slovenske demokratske stranke na Trstenjakovi najavil uslužbenec Ministrstva za notranje zadeve kriminalist Rok Kozjek, ki naj bi preverjal njihov Facebook, je poslanec SDS Vinko Gorenak dejal, da sta prišla dva kriminalista, ki sta bila brez vabil in brez odredb za preiskave. Vse kar vemo je, da naj bi prišla v zvezi z Facebookom je povedal Gorenak in dodal, da sta na vprašanje, kaj počneta, odgovorila, da delata tisto, kar jima naročijo šefi.

Objavljamo sporočilo za javnost SDS:

Dr. Gorenak: Gre za pritisk na stranko

Kriminalista, ki sta danes obiskala sedež SDS, s seboj nista imela nikakršne odredbe za preiskavo, pojasnila nista niti razlogov za obisk. Povezan naj bi bil s Facebookom.


Danes sta sedež Slovenske demokratske stranke v Ljubljani obiskala kriminalista. Kot je v izjavi za medije povedal dr. Vinko Gorenak, s seboj nista imela nikakršne odredbe za preiskavo ali česa podobnega, kljub zaprosilom s strani odgovornih na SDS, da izkažeta razloge za obisk, teh razlogov nista pojasnila. Povedala sta, da delata tisto, kar dobita na mizo, kar jima šefi naročijo. Za dodatne informacije sta odgovorne v SDS napotila na službo za odnose z javnostmi na policiji.

»Tudi nas zanima. Prišla sta dva kriminalista, brez kakršnihkoli vabil, brez kakršnihkoli odredb za preiskave ali česa podobnega. Vse kar vemo, je to, da naj bi prišla v zvezi s Facebookom. Ko smo ju vprašali, kaj pravzaprav počneta, sta rekla, da delata pač tisto, kar dobita na mizo, kar jima šefi naročijo. Sprejela ju je naša glavna tajnica. Hotela se je z njima pogovoriti. Ko pa smo želeli vedeti, zakaj in kaj bi bila sploh tema pogovora, pa sta enostavno rekla, naj to vprašamo PR službo policije. To se pravi, da v bistvu ne vemo za kaj gre,« je dejal dr. Gorenak v odgovoru na novinarsko vprašanje o razlogih, zakaj so kriminalisti obiskali glavno tajništvo SDS.

Kot je še opozoril dr. Gorenak, so - glede na situacijo, kakršna je, ko nas nekaj čez 60 dni loči do volitev – tovrstni obiski kriminalistov zelo zgovorni. Opozoril je, da situacija ni enostavna, ker obstajajo pritiski tako s strani policije, kot s strani nekaterih drugih organov, na primer sodstva (zadeva Patria, ki je na sodišču). Poudaril je, da vsega tega ne moremo razumeti drugače kot pritisk s strani policije. »Veste, priti na obisk in ne povedati zakaj si prišel na obisk in kaj iščeš, kako iščeš, zakaj iščeš, na kaki pravni osnovi iščeš, je kaj? Vznemirjanje. Nič drugega, skratka pritisk,« je še dejal dr. Gorenak in dodal, da smo tik pred volitvami. Ponovno je izpostavil izvajanje pritiska na stranko tudi v nekaterih drugih zadevah. Opozoril je na dejstvo, da je sodišče s 3. 10. prestavilo obravnavno v zadevi Patria na 17. 10. »Kaj to pomeni? Odsotnost našega predsednika v volilni kampanji. Nič drugega,« je zaključil dr. Gorenak.