Revija Reporter
Slovenija

Razvpiti šef zveze borcev se ločil od pet žena, šesto pa spoznal na portalu Ona-on

Igor Kršinar
134 247

23. maj. 2017 6:41 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Razvpiti šef borčevske organizacije Tit Turnšek, znan po škandalih in pestrem ljubezenskem življenju, se zadnje čase reklamira celo na portalu Ona-on. Potem ko se je ločil že od petih žena, je prav preko Ona-on klepeta spoznal svojo sedanjo ženo Marijo, ki je torej že šesta po vrsti.

Za ljubezen preko spleta očitno ni nikoli prepozno, saj sta bila oba v sedemdesetih letih. Prva je kliknila Marija, na portalu Ona-on razlaga Turnšek: »Spoznavala sva se prek ona-on klepeta in tako drug o drugem izvedela veliko. Najprej sva videla, kakšen jezik uporabljava. Potem sva se začela pogovarjati o različnih temah in tako sva spoznala kakšno izobrazbo imava. Drug drugega sva spraševala o različnih stvareh, kaj kdo od naju o nečem misli.«

Tit in Marija sta ugotovila, da sta vse vse otroštvo in mladost živela 500 metrov narazen, a se nikoli nista srečala: »Tudi klasično gimnazijo sva obiskovala skupaj, Marija je bila le eno leto pred mano. Oba sva se v tistih letih tudi hodila kopat na isto kopališče. Nikoli se nisva uzrla. Srečala pa sva se tudi pozneje, povsem službeno, a iskrica prav tako ni preskočila.«

A kar se ni zgodilo v sedmih desetletjih, se je nato po dvomesečnem dopisovanju na spletu: Drug drugemu sta se dala prepoznati šele teden dni pred tem, ko sta se prvič srečala v živo. Marija ga je povabila na kosilo na Bled, on pa je vabilo sprejel pod pogojem, da je kosilo plačal on.

»Prišel sem z vrtnico in Mariji sem se zdel zelo šarmanten. Srečanje je potrdilo, da sva prav izbrala. Poročila sva se decembra, na Marijin sedemdeseti rojstni dan,« se spominja Turnšek in dodaja, da je za njima deset let čudovitega življenja (VEČ NA POVEZAVI).

Veliko manj čudovito ljubezensko življenje pa je imel v času, ko je bil veleposlanik na Kitajskem. Leta 1999 je izbruhnila afera z vlomom v prostore veleposlaništva, preiskava na zunanjem ministrstvu pa je pozneje pokazala, da je vlomila tedanja Turnškova žena, razlog pa naj bi bila nesoglasja med zakoncema.

Pozneje je uslužbenka na tem veleposlaništvu Turnšku očitala spolno nadlegovanje in se pritožila takratnemu zunanjemu ministru Borisu Frlecu, ta pa je pozneje v zvezi s tem izgubil spomin. Tudi nadlegovana uslužbenka ni več dajala izjav, saj so ji na ministrstvu priskrbeli veliko boljšo službo: postala je namreč namestnica veleposlanika na Danskem (VEČ NA POVEZAVI).