Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bouchardova besni: Šarapovo bi bilo treba do smrti vreči iz tenisa!

Deli na:
Bouchardova besni: Šarapovo bi bilo treba do smrti vreči iz tenisa!

Eugenie Bouchard - Foto: Reuters

"Ona je goljufivka in osebno menim, da goljufi nimajo česa iskati v športu. Ne bi ji smeli dovoliti vrnitve na teniška igrišča," pravi Eugenie Bouchard.

Kanadčanka Eugenie Bouchard je ostro napadla teniško zvezdnico Marijo Šarapovo, ki se je včeraj na turnirju v Stuttgartu uspešno vrnila na igrišča po 15-mesečni kazni zaradi dopinga, jo označila za goljufivko in pozvala odgovorne, naj Rusinji izrečejo dosmrtno prepoved nastopanja in delovanja v tenisu.

Bouchardova je dejala, da je žensko teniško združenje WTA poslalo napačno sporočilo vsem teniškim igralkam, ko je Šarapovi, zmagovalki petih turnirjev za veliki slam, dovolilo vrnitev k tenisu. "Mislim, da to ni prav. Ona je goljufivka in osebno menim, da goljufi nimajo česa iskati v športu. Ne bi ji smeli dovoliti vrnitve na teniška igrišča," je dejala Bouchardova, 59. igralka na lestvici WTA.

"To je nepošteno do vseh nas, ki trdo treniramo, ne iščemo prepovedanih bližnjic in smo poštene. Mislim, da je združenje WTA s to svojo potezo poslalo napačno sporočilo vsem mladim: 'vi kar goljufajte, mi pa vas bomo nazaj sprejeli z odprtimi rokami'. Mislim, da to ni prav," je bila ostra kanadska igralka.



Šarapova, ki je bila vse do lani po poročanju revije Forbes več kot desetletje najbolje plačana športnica na svetu, je včeraj po odsluženem dopinškem suspenzu v 1. krogu turnirja v Stuttgartu s 7:5 in 6:3 ugnala Italijanko Roberto Vinci.

Tridesetletnica je pokazala dobro igro, polne tribune pa so igralkama namenile le aplavze. Nekdanja prva igralka sveta je bila lani pozitivna na meldonij na odprtem prvenstvu Avstralije. Posledično je nazadovala na lestvici WTA, za turnir v Stuttgartu pa je dobila posebno povabilo.

Zaradi tega je bila Šarapova deležna številnih kritik, med drugimi tudi Vincijeve in branilke naslova, Nemke Angelique Kerber. Šarapova je sicer v preteklosti turnir v Stuttgartu dobila trikrat.