Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

Sanjski moški Njena.si

Evo Luno napadli, ker je očrnila Arijanno

riera 4 Ekipa24.si

Riere na tekmi z neugodnimi Celjani ne bo! Vodilna...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razvpiti Michel Stephan zanika napeljevanje k umoru

Deli na:
Razvpiti Michel Stephan zanika napeljevanje k umoru

Michel Stephan na sojenju zaradi napeljevanja k uboju dr. Janeza Plavca. - Foto: Primož Lavre

Libanonski kemik Michel Stephan, ki se mu očita napeljevanje k umoru zaščitene priče v primeru Plavec, na današnjem predobravnavnem naroku ni priznal krivde. Poudaril je, da ni storil ničesar narobe in obtožbe iz obtožnice označil za fiktivne.

Stephan, ki je v zadevi Plavec že pravnomočno obsojen, je na sodišču prebral kratko izjavo, v kateri je poudaril, da je novo sojenje klofuta zakonodaji in resnici. Obtožbe iz obtožnice je označil za pritlehtne fraze. "Za nekatere ljudi bi bila to sramota," je poudaril med drugim.

Libanonski kemik je že nekaj časa v zaporu zaradi neuspelega napeljevanja k uboju nekdanjega kolega na Kemijskem inštitutu Janeza Plavca. Obsodili so ga, ker je leta 2017 iraškega prosilca za azil prepričeval, naj ustreli Plavca, in sicer zato, ker je Plavec nasprotoval temu, da bi Stephana ponovno zaposlili na inštitutu.

Omenjeni prosilec za azil pa je Stephanove načrte zaupal policiji. Sodišče je Stephana obsodilo na osem let zapora in izgon iz države po prestani kazni. Obsodba je postala pravnomočna poleti 2020.

Danes pa je Stephan stopil na zatožno klop zaradi očitkov, da naj bi v zaporu napeljeval k umoru Iračana, torej ključne priče, ki ji je naročil uboj Plavca.